Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dráma v Jojke: Pre bežné očkovanie skončila v umelom spánku!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Názory na očkovanie sa rôznia. Kým jedna skupina verejnosti a lekárov ho vníma ako bežnú a potrebnú rutinu, druhý tábor je zásadne proti. Tak ako existujú prípady, kedy človek svojím zdravím kruto doplatil na to, že zaočkovaný nebol, nájdu sa aj ľudia, ktorým sa vypomstilo to, že sa rozhodli pre preventívnu vakcínu. Zuzana (39) kvôli nej skončila v umelom spánku!

Čo sa týka slovenského zdravotníctva, očkovanie patrí medzi tie najviac diskutované témy. Jedno také absolvovala aj pani Zuzana, ktorú tento bežný zákrok mohol stáť život. Po tom, čo sa nechala zaočkovať proti vírusu HPV, sa v jej tele začali objavovať vedľajšie účinky kolosálnych rozmerov. „Chcela som to ako prevenciu, pretože som mala minimálny nález na tom krčku. Takže pred tým ošetrením som sa dala ešte zaočkovať na odporúčanie pána doktora,“ vyjadrila sa Zuzana v relácii V siedmom nebi.

Onedlho po tom, čo si vakcínu nechala pichnúť, prišli komplikácie. „Cítila som obrovské bolesti vzadu v hlave. Potom mi začal tŕpnuť jazyk a stratila som úplne chuť. Potom mi začali končeky prstov drevenieť. Presunulo sa to na nohy. Bola som s tým trikrát na pohotovosti, ale tam mi hovorili, že to bude tetánia. Tak ma poslali domov,“ vysvetlila s tým, že keď ťažkosti neutíchali, rozhodla sa pre návštevu neurologičky a absolvovala MMG vyšetrenie.

Zuzane po očkovaní diagnostikovali vzácne autoimunitné ochorenie.
Zobraziť galériu (6)
Zuzane po očkovaní diagnostikovali vzácne autoimunitné ochorenie.  (Zdroj: TV JOJ)

Nasledoval okamžitý prevoz do nemocnice a uvedenie do umelého spánku.
Zobraziť galériu (6)
Nasledoval okamžitý prevoz do nemocnice a uvedenie do umelého spánku.  (Zdroj: TV JOJ)

„Môj otec už ma neodniesol do auta, tak zavolali sanitku. Ona vtedy povedala, že musím ísť okamžite do nemocnice. Že už nie je na mne čo merať. Už som nemala nervové impulzy. Stále som nevedela, čo sa deje,“ spomína Zuzana, ktorej potom diagnostikovali Gullianov-Barrého syndróm – autoimunitné ochorenie, ktoré postihuje periférnu nervovú sústavu a môže skončiť úplným ochrnutím i smrťou.

Zuzanu preto museli okamžite previezť na ARO a uviesť do umelého spánku. Bola napojená na pľúcnu ventiláciu a bola v takom kritickom stave, že ani lekári netušili, či prežije. Napokon sa však stal hotový zázrak a z najhoršieho sa dostala. Zostala síce ochrnutá, no zabojovala a na odporúčanie lekárov čo najviac rehabilituje a jej stav sa zlepšuje. Takáto liečba je však nesmierne finančne náročná, a preto sa jej rozhodol pomôcť Vilo Rozboril a jeho V siedmom nebi. Celý príbeh si môžete pozrieť v nedeľu večer na obrazovkách TV JOJ.

Viac o téme: V siedmom nebi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu