Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Princa Radovana z Princeznej so zlatou hviezdou zrádza zdravie: Hrozí, že skončí na invalidnom vozíku!

Josef Zíma stvárnil v rozprávke Princezná so zlatou hviezdou princa Radovana. Zobraziť galériu (7)
Josef Zíma stvárnil v rozprávke Princezná so zlatou hviezdou princa Radovana.

PRAHA - Na Štedrý deň si mnohí Česi a Slováci sadnú pred televízne obrazovky ku kultovej vianočnej rozprávke Princezná so zlatou hviezdou. Od jej natáčania ubehlo už dlhých 59 rokov a jej hlavní predstavitelia majú dnes už viac ako 80 rokov. Niet preto divu, že sa pasujú s rôznymi zdravotnými problémami. Koncom októbra sa na verejnosť dostala informácia o nepríjemnostiach herca Josefa Zímu (86). Predstaviteľovi princa Radovana hrozí, že skončí na invalidnom vozíku.

Začiatkom roka sa písalo o zdravotných problémoch samotnej princeznej so zlatou hviezdou - predstaviteľky krásnej Lady - Marie Kyselkovej. 82-ročná herečka upadla do ťažkých depresií a skončila na Psychiatrickej nemocnici v Bohniciach, kde mala pobudnúť niekoľko týždňov. 


Princezná so zlatou hviezdou na čele je na tom dosť zle: Skončila na psychiatrii!


So zdravotnými ťažkosťami sa však musí pasovať aj jej milý z legendárnej rozprávky - princ Radovan. Herec Josef Zíma koncom októbra priznal, že trpí obrovskými bolesťami. A hoci pravidelne dochádza k lekárovi, uzdraviť sa mu príliš nedarí. 

„Kvôli bolestivému ochoreniu tepny na pravej nohe moc nevychádzam, ale liečim sa. Behám na kontroly, chcem sa uzdraviť. Zatiaľ sa to moc nedarí, ale nesťažujem sa,“ povedal Zíma pre týždenník Sedmička. Keďže ide o bolestivé ochorenie nohy, reálne hrozí, že herec by mohol skončiť na invalidnom vozíku.

Aj napriek nepríjemnostiam však Zíma pravidelne vystupuje na koncertoch - v priemere trikrát až štyrikrát do mesiaca. „Organizátori mi vychádzajú v ústrety, tak si to vystúpenie vlastne odsedím,“ priznal Zíma, ktorý nielen, že spieva, ale je aj legendou českej dychovky. 

„Vzhľadom k svojmu veku spievam hlavne pre dôchodcov, ale tiež si ma chodia vypočuť aj mladší. Som rád, že ľudia na moje vystúpenia chodia, bez styku s publikom by som tu už možno ani nebol,“ prekvapuje Zíma. 

Viac o téme: Josef ZímaPrincezná so zlatou hviezdou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu