Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalšie svedectvo v škandále exmarkizáka Bučeka: Záchvaty zúrivosti... Správal sa ako psychicky chorý!

Jaro Buček aktuálne čelí obvineniam zo strany svojich študentov. Zobraziť galériu (4)
Jaro Buček aktuálne čelí obvineniam zo strany svojich študentov.

BRATISLAVA - Minulý týždeň sa na verejnosť dostala informácia o petícii, ktorú spísali študenti žurnalistiky na Univerzite Komenského v Bratislave. Jedna z vecí, na ktoré sa budúci novinári sťažujú, je správanie ich vyučujúceho Jara Bučeka (49). Bývalý markizák vraj máva záchvaty zúrivosti a správa sa ako psychicky chorý človek... Prečítajte si ďalšie svedectvo, ktoré opisuje zvláštne výučbové praktiky známeho Slováka.

Minulý týždeň sa po dlhom čase verejnosti opäť pripomenul exmarkizák Jaro Buček. No dosť neslávne... Študenti žurnalistiky na Univerzite Komenského totiž spísali petíciu, v rámci ktorej sa sťažovali aj na bývalého moderátora, ktorý na fakulte už niekoľko rokov pôsobí ako docent. 


Exmarkizák Buček obvinený zo šikanovania: Študenti proti nemu spisujú petíciu!


No nemajú to tam s ním veľmi jednoduché. Ako tvrdia jeho zverenci, známy Slovák ich počas vyučovania šikanuje a ponižuje. Vraj počas jeho hodín pociťujú stres a strach. „Niekoľko spolužiačok z nižších ročníkov sa mi priznalo, že pred hodinami s ním od strachu vracali a mali neurotické záchvaty,“ prezradila bývalá poslucháčka univerzity. 


Kauza exmarkizáka Bučeka: Vyjadrenia študentov... Čo si myslia o jeho šikanovaní?!


A na povrch v tejto súvislosti vychádzajú stále nové a nové svedectvá, ktoré doslova šokujú. Najnovšie sa ku kauze vo svojom blogu vyjadril súčasný študent žurnalistiky Igor Novák. A rozhodol sa prehovoriť naozaj otvorene. 

Všetko, čo sa uvádza v petícii a čo povedali študenti, je vraj pravda. Správanie Bučeka, prejav aj komunikácia so študentmi bola vraj často na hranici a neraz tie hranice aj prekročila. „A smerovalo to až k psychickej šikane, slovu, ktoré vyštudovaný psychológ tak nerád počuje a ohradzuje sa poučkami,“ uviedol mladý novinár. 

„Nie je normálne, aby mal pedagóg záchvaty zúrivosti, keď ho niekto osloví doktor a nie docent. Nie je normálne, aby si k ženám, ktoré tak spravia, napísal do zoznamu k menu slovo ‚KRAVA‘,“ prekvapuje vo svojom blogu Igor, ktorý dodáva, že žiadny príbeh o plačúcich či vracajúcich študentoch nie je vymyslený. 

„Pán docent má ťažkú povahu. Je narcis a egoista, ako skoro my všetci, lenže to nedokáže udržať na uzde. Jeho snaha o autoritatívnosť často presahuje medze,“ píše blogér. „Neraz prejavoval prvky psychicky chorého človeka. A to je problém, ktorý treba vyriešiť,“ dodal Novák, podľa ktorého Bučekova pomstychtivosť pramení z jeho charakteru a povahy. 

Navyše, exmarkizákov nerovnocenný prístup má byť dobre známy všetkým na fakulte. Šancu vraj dá každému, ale jeho správanie k jednotlivcom sa líši a odráža sa to aj pri záverečnom hodnotení. No zároveň však nádejný novinár prízvukuje, že odhliadnuc od všetkého Buček ako pedagóg toho pre študentov spravil veľa. 

Viac o téme: Jaro Buček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu