Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kauza exmarkizáka Bučeka: Vyjadrenia študentov... Čo si myslia o jeho šikanovaní?!

Jaro Buček Zobraziť galériu (3)
Jaro Buček

BRATISLAVA - Jaro Buček (49) aktuálne čelí veľmi prekvapivému obvineniu. Odkedy ho vyhodili z televízie Markíza totiž pôsobí ako učiteľ na Katedre žurnalistiky Univerzity Komenského v Bratislave. A práve jeho študenti sa mali na bývalého moderátora sťažovať. Vraj ich na hodinách šikanuje a ponižuje, a preto proti nemu spísali petíciu. Prečítajte si ich vyjadrenia!

Včera sa na verejnosť dostali šokujúce informácie o exmarkizákovi Jarovi Bučekovi. Bývalý moderátor sa po odchode zo Záhorskej Bystrice uplatnil ako učiteľ na Katedre žurnalistiky Univerzity Komenského v Bratislave. No aktuálne to ani tam s jeho kariérou nevyzerá práve najideálnejšie. 

Ako totiž informoval týždenník Šarm, známy Slovák čelí prekvapivému obvineniu zo strany študentov. Tí tvrdia, že ich docent Buček počas vyučovania šikanoval a ponižoval. Vraj počas jeho hodín pociťovali stres a strach, a preto sa rozhodli proti nemu spísať petíciu. 


Exmarkizák Buček obvinený zo šikanovania: Študenti proti nemu spisujú petíciu! 


„Najradšej by som si to nepamätala, ale pamätám... Ako hosťa sme mali moderátora Patrika Hermana. Pán Buček nám dal cvičenie: Povedal päť slov a z nich sme mali zrekonštruovať pôvodnú správu, ktorú on v ten deň zahliadol niekde v novinách. Väčšina pohorela, keďže nik nesleduje všetky správy všetkých médií,“ prezradila pre Šarm jeho bývalá študentka.

„Vynadal nám do neschopných hlupákov a začal nás ponižovať, že na katedre nemáme čo robiť a zabrali sme miesto oveľa šikovnejším ľuďom. Dodal, že ak nabudúce rovnako zlyháme, zariadi, aby nás vyhodili z katedry, a že sme mali ísť za kaderníčky a čašníkov,“ dodala vyštudovaná žurnalistka, ktorá sa po urážkach exmarkizáka rozplakala. Utešovať ju musel práve Patrik Herman. 

Niektorí citlivejší študenti vraj dokonca chvíle pred jeho prednáškami trávili od stresu na toaletách. „Niekoľko spolužiačok z nižších ročníkov sa mi priznalo, že pred hodinami s ním od strachu vracali a mali neurotické záchvaty,“ prezradila bývalá poslucháčka univerzity. 

Aj Topky.sk oslovili niekoľko študentov žurnalistiky na Univerzite Komenského. Viacerí z nich sa nám k tejto kauze nechceli vôbec vyjadriť, no niektorí povedali, že docent je síce prísny, no informácie o šikane sú nafúknuté.

Stretli sme sa však aj s názorom, ktorý všetky medializované informácie potvrdzuje. „Buček na katedre učí psychológiu. Väčšinou bol hrubý na baby, čo sa rozplakali. Akoby nevedel zniesť citlivé povahy a stavy dievčat. Už dávnejšie sa hovorilo o tom, že si na škole niečo kompenzuje a má problémy sám so sebou,“ dozvedeli sme sa od zdroja. 

Práve kvôli tomuto skupina študentov v týchto dňoch spísala petíciu o ktorej informovali už aj vedenie školy. Samotný Buček však tvrdí, že o ničom nevie. „Zatiaľ o žiadnej petícii neviem. Som prekvapený z toho, čo mi hovoríte, a keďže som bývalý novinár, skôr naopak, som typ pedagóga, ktorý by bol rád partnerom pre študentov. Vždy im to na každej hodine hovorím,“ povedal Buček. 

Svojich študentov sa vraj len snaží pripraviť na realitu. „Všetci študenti by mali mať nejaké zručnosti a schopnosti, tak ich drilujem, aby to mohli spojiť s praxou. Pripravujem ich do praxe a vyvolávam podmienky, ktoré sú stresujúce aj na konkurzoch, aby boli pripravení. Hovorím, že ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku. Viete, neviem, kto je autor a aká petícia to je, preto sa o tom ťažko vyjadrím,“ dodal pre Šarm exmarkizák. No nechajme sa prekvapiť, ako to celé dopadne. 

Viac o téme: Jaro Buček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu