Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zdrvujúca správa pre slovenskú moderátorku: Jej manžel podľahol rakovine!

Lucia Forman Habancová prišla o manžela Dávida. Zobraziť galériu (4)
Lucia Forman Habancová prišla o manžela Dávida. (Zdroj: Ján Zemiar/archívL.F.H.)

KOLÍN NAD RÝNOM - O tom, že manželovi moderátorky Lucie Forman Habancovej (33), Dávidovi (†33), diagnostikovali zákernú rakovinu, sa vedelo už dlhšie. My sme v piatok poobede brunetku kontaktovali kvôli finančným zbierkam, ktoré ľudia založili, aby prispeli na jeho drahú liečbu. Počas pondelka sa však objavili správy, že chorý muž už svoj boj prehral. Správa o jeho smrti sa už objavila aj na darcovskom portáli.

Na jeseň minulého roka sa tvár televízie TA3 Lucia Forman Habancová dozvedela najhoršiu správu svojho života. Jej manželovi Dávidovi diagnostikovali agresívnu rakovinu hrubého čreva s metastázami na pečeni a čiastočne na pľúcach.

Liečba chemoterapiou sa ukázala ako neúčinná, preto začal tridsaťdvaročný informatik v nemeckom Kolíne nad Rýnom podstupovať alternatívnu liečbu. Jej cena však bola vyčíslená na takmer 50 tisíc eur, preto sa kamaráti dvojice rozhodli zorganizovať zbierky. 

Luciu sme v tejto súvislosti kontaktovali v piatok poobede. „​Je úžasné vedieť, že v tejto dobe, v akej žijeme, že sa dokážeme tak zomknúť a podržať jeden druhého. Pretože kopa našich blízkych ľudí to neurobila,“ povedala nám moderátorka v čase, keď dúfala v manželovo vyzdravenie. 

Bohužiaľ, ako sa v pondelok ukázalo, Dávid zrejme krátko po našom telefonáte svoj boj o život prehral. Pod naším článkom sa začali objavovať informácie o jeho piatkovej smrti. Tie sme si chceli u brunetky overiť, no nepodarilo sa. Po pár úvodných slovách zložila telefón a viac sme sa jej dovolať nevedeli. Neodpísala ani na esemesku. 

No zdá sa, že tieto zlé správy sú pravdivé. Potvrdil ich Formanov kamarát, ktorý pre neho zakladal zbierku na darcovskom portáli. „Po mesačnej terapii v nemeckom ústave sa jeho stav zhoršil a po následnom prevoze na Slovensko koncom minulého týždňa, žiaľ, svojej chorobe podľahol,” uviedol Rastislav G.

Samotná Lucia sa nám ozvala v pondelok večer: „Chcem sa len ospravedlniť, ale ťažko sa mi rozpráva... Je to čerstvé a veľmi ťažké.” Moderátorke a celej rodine týmto vyjadrujeme úprimnú sústrasť. 

Zdrvujúca správa pre slovenskú
Zobraziť galériu (4)

Viac o téme: Lucia Forman Habancová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu