Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Životné tajomstvo Karla Gotta: Prehovoril o traume, ktorú utajil aj pred rodičmi!

Karel Gott roky tajil, že má dcéru Dominiku. Nevedeli o tom ani spevákovi rodičia. Zobraziť galériu (5)
Karel Gott roky tajil, že má dcéru Dominiku. Nevedeli o tom ani spevákovi rodičia.

PRAHA – Dnes by to urobil zrejme inak! Karel Gott (75) pri príležitosti osláv svojho jubilea odkryl časť minulosti, z ktorej má doživotnú traumu. Milovanej matke Márii (†66) totiž nikdy nepovedal, že po svete pobehuje vnúča, po ktorom veľmi túžila. Maestro sa netají tým, že ho tento omyl neskutočne ťaží.

O Karlovi Gottovi je veľmi dobre známe, že mu počas života podľahlo množstvo žien. Keď mal spevák tridsaťštyri rokov, jeho matka mu často dohovárala, aby sa usadil. „Tak veľmi si priala, aby som sa oženil a mal rodinu. Hovorila, že som príliš rozlietaný, ale že aj napriek tomu by sa chcela dožiť vnúčaťa,” zaspomínal si v knihe Zpěvák století legendárny umelec.

Presne v tomto životnom období sa Gott dozvedel, že najväčšia túžba jeho matky je naplnená. Jazzová tanečnica Antonie Zacpalová, mu totiž oznámila, že sa im narodila dcérka Dominika. „Mamka bola veľmi konzervatívna a dcéra sa narodila v dobe, kedy sa nepatrilo mať dieťa a nežiť s jeho matkou. Asi preto som mame nikdy nepovedal, že má vnučku. Bál som sa,” priznal po rokoch Karel. „Dodnes ma to štve,” dodal.  

Spevákova matka zomrela v roku 1977, no Gott svoju dcéru tajil až do roku 1982. V tom čase už nemal na výber a k nemanželskému dieťaťu sa musel priznať. Po tom, čo o nej informovali nemecké média, sa prísne strážené tajomstvo prevalilo aj v Čechách. Dominika mala v tom čase deväť rokov. Jej matka sa nikdy netajila tým, že po aférke s uznávaným umelcom sa už nedokázala zamilovať do žiadneho iného muža.

Gott sa o svoju dcéru Dominiku príkladne staral hneď od chvíle, keď sa o nej dozvedel. Jej mame kúpil byt, finančne ju podporoval a obdarovával. Dominika vyštudovala hotelovú akadémiu, živila sa ako čašníčka a keď sa zamilovala do člena fínskej metalovej kapely, odsťahovala sa za ním.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu