Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nore Mojsejovej sa pohoršilo: Pre zdravotné problémy zrušili súd!

Nora Mojsejová je na tom zdravotne zle. Zobraziť galériu (5)
Nora Mojsejová je na tom zdravotne zle. (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Z dôvodu zdravotných problémov dnes známa podnikateľka Eleonóra Mojsejová neprišla na pojednávanie košického okresného súdu v kauze nadmerného odpočtu DPH. Obžalovaná je od minulého týždňa vo vyšetrovacej väzbe pre iné obvinenia z daňových podvodov.

Aktuálny zlý zdravotný stav Košičanky potvrdil v správe súdu ošetrujúci lekár. Na dnešné pojednávenie neprišla ani dôležitá svedkyňa, sudca preto pojednávanie odročil na október. Eleonóra Mojsejová je v kauze obžalovaná, že si v roku 2008 neoprávnene uplatňovala nadmerný odpočet DPH vo výške zhruba 33.000 eur.

Odpočet DPH sa týkal dodávky účtovníckeho softvéru, daňový úrad však príslušný odpočet DPH neuznal, pretože podľa daňovej kontroly softvér nebol dodaný.

Podnikateľku zadržala polícia 3. septembra, pričom sudca Okresného súdu Košice I. vyhovel 6. septembra návrhu prokurátora a rozhodol o predĺžení jej pobytu v cele. Dôvodom bola obava, že bude mariť trestné stíhanie.

Obhajkyňa obvinenej podala proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne košický krajský súd. Podľa vyšetrovateľov obvinená figurovala v organizovanej skupine, ktorá falšovala doklady a podávala nepravdivé daňové priznania. Na odpočtoch DPH mali obvinení takto získať vyše milión eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu