Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zvrat v kauze Mojsejová: Nora v putách... Po rozsudku sa usmievala!

Nora Mojsejová prišla na súd v putách, napriek tomu si našla aj dôvod na úsmev. Zobraziť galériu (6)
Nora Mojsejová prišla na súd v putách, napriek tomu si našla aj dôvod na úsmev.

KOŠICE - S úsmevom! Nora Mojsejová (54) už mesiac sedí vo väzení. V cele skončila kvôli podozreniu, že bola členkou skupiny podvádzajúcej na daniach. Podnikateľka ale figuruje aj v inej kauze, ktorá zahŕňa neodvedenie daní a poistného. Košičanka popiera svoju vinu vo všetkých prípadoch a na dnešnom pojednávaní jej spravodlivosť dala za pravdu. Tmavovláska bola oslobodená v plnom rozsahu. Jeden súdny spor má tak z krku.

Nora Mojsejová je na súde už ako doma. Jej meno totiž figuruje vo viacerých kauzách. Dnes v Košiciach prebehlo pojednávanie vo veci neodvedenia daní a poistného. Pri kúpe ekonomického softvéru si vraj uplatnila nadmerný odpočet DPH.

Podľa Košičanky mnohí dopredu kriminalizovali jej osobu a považovali ju hneď za vinnú. Sudca však mal na vec iný názor. Podľa jeho výroku sa nepodarilo dokázať, že sa takýto skutok naozaj stal. Nora bola preto v tomto prípade v plnom rozsahu oslobodená.

Mojsejová sa po vynesení rozsudku usmievala. Hoci je dosť schudnutá, utrápene dnes nepôsobila. „Vždy som tvrdila, že som nevinná,” komentovala výsledok súdneho konania. Vzápätí ale putovala opäť do cely, kde sedí za iný údajný prečin.

Podnikateľka sa k téme prieťahov so zákonom už vyjadrovala aj v minulosti. „Najhoršie je to, že napríklad na súdoch ešte nič nie je rozhodnuté, a už sa kriminalizuje moja osoba. Ešte nepadol ani rozsudok, ale bude sa špekulovať a rozprávať,“ priblížila názor na vec vo svojej knihe Narovinu.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu