Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Čistky v Markíze: Vyhadzov Farkašovského, Kalisová preč z Televíznych novín!

Táto moderátorská dvojica je už minulosťou. Karol Farkašovský opúšťa rady televízie úplne, Miriam Šmahel-Kalisová sa bude objavovať už len v Nočných Televíznych novinách. Zobraziť galériu (7)
Táto moderátorská dvojica je už minulosťou. Karol Farkašovský opúšťa rady televízie úplne, Miriam Šmahel-Kalisová sa bude objavovať už len v Nočných Televíznych novinách. (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA – Turbulentné chvíle! V Záhorskej Bystrici bolo v utorok poriadne horúco. Ako sa nám podarilo zistiť, vedenie začalo robiť zásadné zmeny. Nový šéf spravodajstva Henrich Krejča oznámil Karolovi Farkašovskému (56), že na poste moderátora končí. Jeho kolegyňa Miriam Šmahel-Kalisová (27) zostáva, no ani pre ňu už v hlavnej spravodajskej relácii nie je miesto.

Po tom, čo musel iba pred pár dňami opustiť Markízu zabávač Juraj Mokrý, dostal včera výpoveď aj Karol Farkašovský. Niekoľkoročná tvár televízie tak zo dňa na deň končí. Po chodbách stanice sa o personálnych čistkách hovorilo už dlhšie, no až teraz dostali reálne kontúry.

Damoklov meč visel nad Karolom Farkašovským od septembra, kedy ho vedenie neobsadilo na rozdiel od ostatných tvárí Markízy do jesenných jinglov žlto-modrej televízie. Rovnako tak ani Miriam Šmahel-Kalisovú, čo bolo podozrivé. Povráva sa, že príčinou týchto škrtov je sledovanosť. Práve táto dvojica ju vraj mala najnižšiu. Oficiálne je však komunikované, že stanica prechádza na systém dvoch moderátorských párov Televíznych novín.

„Dohodli sme sa s vedením Markízy na ukončení pracovného pomeru. Odôvodnené to bolo organizačnými zmenami – zrušením miesta a prechodom na dve moderátorské dvojice,“ povedal nám Karol Farkašovský. Na jeho hlase bolo počuť sklamanie. Zmluva ešte nie je podpísaná, no to je už len formalitou.

Ako ďalej dodal, výpoveď ho zaskočila. „Je to prekvapivé, prebehlo to naozaj rýchlo. Trošku ma to mrzí. Uvidíme, čo sa bude diať ďalej. V Markíze som sa toho naučil veľa. Dúfam, že získané skúsenosti zvýšia cenu človeka ako profesionála na trhu. Žiaľ, musím konštatovať, že profesionalita sa v dnešnej dobe málokde cení. Predpokladal som, že spravodajstvo potrebuje ľudí, ktorí sú jednak lojálni a jednak sa snažia robiť prácu profesionálne – nemajú za sebou aféry, kauzy a podobné veci. Bol som presvedčený, že profesionalita preváži akékoľvek iné náležitosti. No snažím sa na vec pozerať pragmaticky. Možno aj s istou dávkou humoru, že potrebujú mladších a krajších,“ uzavrel tému svojho 5,5-ročného pôsobenia v Markíze Farkašovský.

Zatiaľ čo on opúšťa rady televízie úplne, jeho kolegyňa obišla lepšie. Miriam totiž presunuli do Nočných Televíznych novín. V súvislosti so vzniknutou situáciou sme sa s ňou snažili spojiť. Mala však vypnutý telefón.

V hlavnej spravodajskej relácii sa teda budú striedať teda len dve moderátorské dvojice – Martina Šimkovičová s Patrikom Švajdom a Jaro Zápala so Zlaticou Puškárovou. Kam presunú ju, keď sa vráti Marianna Ďurianová z materskej, je otázne. Isté však je, že mamička malého Leonarda nechce moderovať Nočné Televízne noviny. Zostane jej tak zrejme len politická relácia Na telo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu