Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Musíte vidieť: Švajda je nesmrteľný, pózuje na fotke z roku 1900!

Fotografia amerických a česko-slovenských oficierov zachytená okolo roku 1900. Druhý vojak zľava sa nápadne podobá na Markizáka Patrika Švajdu Zobraziť galériu (9)
Fotografia amerických a česko-slovenských oficierov zachytená okolo roku 1900. Druhý vojak zľava sa nápadne podobá na Markizáka Patrika Švajdu

BRATISLAVA – Pozná recept na večnú mladosť? Hoci Patrik Švajda nemá na krku ešte ani štyridsiatku, v skutočnosti toho možno preskákal viac než dosť. Existuje totiž fotografia vojaka, ktorý sa až náramne podobá na 39-ročného Markizáka. Má to však háčik – záber pochádza zo začiatku minulého storočia!

Je Patrik Švajda na svete už takmer 150 rokov? Fotka ponúkaná v internetových aukciách k tejto otázke jednoznačne nabáda. Na čiernobielom zábere v hodnote necelých desať dolárov totiž pózuje vojak, ktorý Švajdovi akoby z oka vypadol. Kvôli tieňu klobúka mu síce do očí dobre nevidno, s moderátorom má však spoločné viaceré črty tváre. Ostrá brada, nos, aj tvar spodnej pery naznačujú, že Patrik mal v roku 1900 skutočne dvojníka.

Keď sme moderátora na existenciu zaujímavej fotografie upozornili, neskrýval svoje prekvapenie. „Výborne som sa na tom zabavil,“ zareagoval bezprostredne po tom, čo uvidel obrázok. Celá situácia je o to úsmevnejšia, že Švajda v piatkovom kole Let´s Dance tancoval valčík v štýle cisárovnej Sissi. Na parket mu preto kostýmoví výtvarníci tanečnej súťaže pripravili práve uniformu vojaka z obdobia okolo roku 1900.

Aj keď si Patrik nepamätá, že by začiatkom 20. storočia bol niekto z jeho predkov príslušníkom armády, istú spojitosť jeho rodina s vojskom má. „Dedo bol počas II. svetovej vojny v armáde. Jeho kôň ťahal delo, no nikdy reálne nebojoval,“ prezradil z rodinnej histórie. Dodal však, že zopár hrdinov sa v klane Švajdovcov predsa len našlo: „Z dedovho rozprávania si pamätám, že mal bratrancov na talianskom fronte pri rieke Piava, kde sa počas I. svetovej vojny odohrávali prudké boje. Umrelo tam veľa Slovákov.“

Podobnosť známej tváre zo šoubiznisu s osobou žijúcou pred desiatkami až stovkami rokov nie je ani zďaleka ojedinelá. Len nedávno sa vo svete hovorilo o „nesmrteľnosti“ amerického herca Nicolasa Cagea. Najnovšie k večne žijúcim celebritám pribudol jeho kolega John Travolta, o čom sa môžete presvedčiť v našej galérii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu