Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VOĽBY 2020 Po voľbách sa treba venovať voľbe šéfa prokuratúry, tvrdí PS-Spolu

Michal Truban
Michal Truban (Zdroj: Facebook/M.T., M. B.)

BRATISLAVA - Budúca vláda by sa mala podľa koalície Progresívne Slovensko (PS)-Spolu bezprostredne po voľbách venovať voľbe generálneho prokurátora. Nasledovať by mal zákon obmedzujúci moc oligarchov v zdravotníctve a zákon, ktorý umožní rušiť nevýhodné zmluvy so štátom spolu so zavedením hmotnej zodpovednosti za spôsobené škody. Informovala o tom hovorkyňa koalície Silvia Hudáčková. Vysvetlila, že to vyplýva z pondelkovej diskusie na konferencii pre verejnosť s názvom Prvá pomoc pre Slovensko - 100 dní po.

"Slovensko dnes čelí kríze dôvery nielen v štát, ale aj v schopnosť demokracie to napraviť. Nebudeme mať preto tradičných 100 dní, musíme okamžite sanovať vážne problémy. Už na začiatku sa rozhodne, či sa podarí zlomiť skepsu, pesimizmus a pocit, že všetci sú rovnakí," uviedol líder koalície Michal Truban.

Hudáčková priblížila, že na konferencii diskutovali lídri koalície s viacerými odborníkmi, medzi nimi napríklad s exministerkou spravodlivosti Luciou Žitňanskou. Venovali sa oblastiam ako spravodlivosť a nová politická kultúra, ekonomika, regióny, školstvo a zdravotníctvo, životné prostredie.

Diskutovali tak napríklad o vyhlásení voľby nového generálneho prokurátora s novými pravidlami. Dotkli sa aj nezávislosti polície či trestov za korupciu. V oblasti ekonomiky rezonoval štátny rozpočet či núdzový plán čerpania eurofondov.

Viac o téme: VoľbyProkurátorPS/Spolu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu