Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VOĽBY 2020 Na priebeh volieb chcú dozerať zahraniční pozorovatelia: Evidujú prvých záujemcov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Dohliadať na priebeh februárových volieb už prejavili záujem aj zahraniční pozorovatelia. Ministerstvo vnútra (MV) SR predbežne zaznamenalo záujem volebnej komisie z Etiópie a Európskeho fóra študentov AEGEE Slovakia.

Pozorovať priebeh hlasovania a sčítavanie výsledkov môže občan, ktorý to oznámi okrskovej volebnej komisii. Pozorovatelia nesmú narúšať priebeh volieb či priebeh sčítavania výsledkov. Zákon podľa ministerstva neustanovuje, kto smie byť pozorovateľom. Jediné obmedzenie sa v týchto voľbách týka kandidáta do NR SR. "V čase konania volieb sa vo volebnej miestnosti nesmie zdržiavať na čas dlhší, ako je potrebný na hlasovanie," priblížila Michaela Paulenová z tlačového odboru ministerstva vnútra. Dodala, že kandidát môže byť prítomný počas sčítania hlasov, jeho prítomnosť je obmedzená iba počas hlasovania, aby nedochádzalo k ovplyvňovaniu voličov.

Parlamentné voľby sa budú konať 29. februára, kandiduje v nich 25 politických subjektov. Stáť budú viac ako 12,6 milióna eur. V ére samostatného Slovenska pôjde o ôsme parlamentné voľby v poradí. Na Slovensku sú viac ako štyri milióny oprávnených voličov.

Viac o téme: PozorovateliaPredvolebná kampaňPolitické strany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu