Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Most-Híd rokoval s neparlamentnými stranami, zísť by sa mal aj so Simonom a SMK

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Most-Híd zatiaľ rokoval o možnostiach spolupráce pred budúcoročnými parlamentnými voľbami s Rómskou iniciatívou Slovenska a MKDA-MKDSZ. Potvrdil to predseda Mosta-Híd Béla Bugár.

Začiatkom júla sa má strana zísť s Maďarským fórom, ktoré nedávno založil niekdajší predstaviteľ SMK a spoluzakladateľ Mosta-Híd Zsolt Simon. Ako to bude s rokovaním s SMK, sa Most-Híd dozvie po republikovej rade neparlamentnej strany, ktorá sa uskutoční tento víkend. "Očakávame, že budúci týždeň budeme vedieť, či vôbec chcú rokovať," doplnil Bugár, podľa ktorého sa črtá rozšírenie spolupráce aj s inými stranami na kandidačnej listine Mosta-Híd.

O záujme rokovať hovoril Most-Híd po sobotňajšej republikovej rade strany. Chce diskutovať so stranami, ktoré prechovávajú jeho hodnoty, osloviť mieni neparlamentné strany. Stranám, s ktorými sa dokáže dohodnúť, ponúka miesta na kandidačnej listine. Na tento krok sa strana rozhodla po eurovoľbách, v ktorých neuspela. V prieskumoch verejnej mienky sa pohybuje na hranici zvoliteľnosti.

Viac o téme: Parlamentné voľbyBéla BugárMost-Híd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu