Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Čaputová: Zoznam ľudí v mojom tíme je hotový, publikovať ho zatiaľ nebudem

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR – Jaroslav Novák)

BRATISLAVA – Zoznam ľudí, ktorí budú tvoriť tím nastupujúcej prezidentky SR Zuzany Čaputovej, je už hotový, publikovať ho však nechce.

"Sme v procese dohadovania, ale okruh ľudí je stabilizovaný," skonštatovala. Po prezidentských voľbách mala podľa vlastných slov čas na oddych, ale teraz sa už pripravuje na inauguráciu, plánuje zahraničné cesty či reaguje na dopyty novinárov. Z Pezinka sa presťahovať zatiaľ nechystá a deklaruje, že cestou do Prezidentského paláca chce čakať v kolóne tak, ako aj ostatní.

Novozvolená prezidentka opätovne potvrdila, že jej prvá pracovná cesta povedie do Česka. Navštíviť chce tiež aj ostatné krajiny V4, ale aj Nemecko, Francúzsko či belgický Brusel. "Čas po voľbách som strávila oddychom, nebol síce veľmi dlhý, ale potrebný. Teraz sme v jednom kole príprav," uviedla.

V súčasnosti napríklad rieši s odborníkmi šaty na inauguráciou. "Sama som zvedavá a teším sa na ten výsledok. Určite to bude slovenský dizajnér alebo dizajnérka," podotkla. Vo štvrtok absolvovala v priestoroch TASR aj fotografovanie na oficiálny portrét.

Dochádzať bude z Pezinka

Čaputová chce do Prezidentského paláca v Bratislave dochádzať z Pezinka, kde býva. Alternatívna ponuka na bývanie v hlavnom meste podľa jej slov zatiaľ reálna nie je, pretože prezidentská vila na bratislavskom Slavíne si vyžaduje "obrovskú investíciu". Nemyslí si, že pri presúvaní sa z Pezinka do Bratislavy spôsobí väčšie dopravné zápchy. "Budem tak ako iní bežní občania čakať v zápche, aby som sa dostala do práce. Pýtala som sa na to a nič tomu nebráni," uviedla s tým, že by to rada realizovala vždy, keď jej v tom nebudú brániť výnimočné situácie. "Moja práca je rovnako dôležitá ako práca iných ľudí," poznamenala. 

Ministerstvo vnútra neuviedlo, či je zámer budúcej prezidentky bezpečný. "Z takticko-bezpečnostných dôvodov sa nebudeme vyjadrovať k forme a spôsobu prepravy chránených osôb," uviedol Petar Lazarov z rezortu vnútra.
 

Viac o téme: TímZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu