Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Obama si kúpil reklamný priestor v počítačových hrách

Barack Obama
Barack Obama (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Pre tých, ktorí sú príliš zaneprázdnení hraním počítačových hier, než aby mohli sledovať reklamné spoty kanditátov v televízii, našiel riešenie Barack Obama. Demokratický kandidát na miesto v Bielom dome sa stal prvým americkým prezidentských kandidátom, ktorý si kúpil „reklamný priestor“ priamo v počítačových hrách, napísala dnes agentúra AP.

Osemnásť počítačových hier, vrátane populárnych Guitar Hero a Madden 09, bude v posledných týždňoch pred prezidentskými voľbami obsahovať reklamu na Obamovu predvolebnú kampaň. Tie by mali byť zapracované napríklad vo virtuálnych billboardoch a budú hráčom pripomínať, že voľby sa blížia a mali by sa zaregitrovať pre predčasné hlasovanie.

Oficiálni predstavitelia Obamovej kampane uviedli, že reklama v počítačových hrách je zameraná na desať štátov, ktoré voličov predčasné hlasovanie umožňujú. Zároveň predpokladajú, že v prezidentských voľbách zohrajú kľúčovú plohu: Ohio, Iowa, Indiana, Montana, Wisconsin, Severní Karolína, Nevada, Nové Mexiko, Florida a Colorado.

Myšlienka zapracovať dočasnú reklamnú kampaň do počítačovej hry je relatívne nová, uchytila sa až pred 18 mesiacmi a Obama je prvý prezidentský kandidát, ktorý si v hrách kúpil virtuálny priestor, hovorí Holly Rockwoodová, hovorkyňa spoločnosti Electronic Arts Inc., ktorá Obamu zapracuje do svojich deviatich hier. Koľko by mal tento krok stáť, organizátori kampane neprezradili a cenu reklamného priestoru v hre nezverejnila ani Rockwoodová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu