Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Teroristický útok v Londýne: VIDEO Muž pobodal viacero ľudí, polícia ho zneškodnila

Policajti pri zásahu zastrelili jedného muža. Zobraziť galériu (5)
Policajti pri zásahu zastrelili jedného muža. (Zdroj: TASR/Victoria Jones/PA via AP)

LONDÝN - Najmenej dvoch zranených si vyžiadal incident súvisiaci s terorizmom, ku ktorému došlo v nedeľu popoludní vo štvrti Streatham v južnej časti Londýna. Polícia počas zásahu postrelila muža, ktorý bol neskôr vyhlásený za mŕtveho, informovala televízia Sky News. Podľa polície ide o incident súvisiaci s terorizmom. Údajne tam bolo pobodaných viacero ľudí, informovala televízia Sky News.

"Ozbrojení príslušníci v Streathame postrelili muža. Momentálne sa domnievame, že došlo k pobodaniu viacero ľudí. Okolnosti incidentu sa vyhodnocujú. Udalosť bola označená za incident súvisiaci s terorizmom," uviedla na Twitteri londýnska Metropolitná polícia. Na záberoch z miesta incidentu, ktoré sa šíria po sociálnych sieťach, vidno muža ležiaceho dolu tvárou na zemi. Na miesto činu dorazili viaceré sanitky a policajné autá a nad nimi krúžilo niekoľko vrtuľníkov.

Policajti pri zásahu zastrelili
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/Victoria Jones/PA via AP)

Polícia vyzvala verejnosť, aby sa až do ukončenia zásahu vyhla danej lokalite. Čo konkrétne sa stalo, zatiaľ nie je jasné. Podľa reportéra Sky News mohli byť pobodaní traja ľudia, toto číslo však nebolo oficiálne potvrdené. Polícia zatiaľ nepotvrdila ani smrť postreleného muža. Spravodajca Sky News vyslovil domnienku, že ležiaci muž, ktorého vidno na záberoch zo Streathamu, mohol mať na sebe samovražednú vestu.

"Domnievame sa, že sú dve zranené obete. Čakáme na správy o ich zdravotnom stave," uviedla na Twitteri londýnska Metropolitná polícia. Zároveň ubezpečila, že situáciu má už plne pod kontrolou a že ďalšie informácie zverejní ihneď, ako to bude možné. Apelovala tiež na "zdravý rozum a zdržanlivosť" pri zverejňovaní súvisiacich záberov, najmä takých, na ktorých vidno príslušníkov polície. Britský premiér Boris Johnson vyjadril na Twitteri poďakovanie všetkým zložkám, ktoré zasahovali v Streathame, nachádzajúcom sa zhruba 11 kilometrov od centra Londýna.

Jedna z troch obetí útoku je v ohrození života

Londýnska Metropolitná polícia zvýšila bilanciu nedeľňajšieho útoku vo štvrti Streatham v južnom Londýne na troch zranených. Všetkých troch previezli do nemocnice, avšak len jeden z nich je v ohrození života. Jedna osoba utrpela len ľahké zranenia. Podľa informácií televízie Sky News bol páchateľ predmetom aktívneho policajného monitoringu a útok bol inšpirovaný islamistickou ideológiou.

Čo presne sa na rušnej obchodnej ulici Streatham High Road okolo 14.00 h miestneho času stalo, nebolo bezprostredne jasné.  Polícia bližšie podrobnosti o udalosti ani o totožnosti muža nezverejnila. Došlo k nej v čase, keď bola ulica plná nakupujúcich ľudí. Jeden zo svedkov uviedol, že policajti v civile na Streatham High Road naháňali muža ozbrojeného mačetou, ktorý mal na hrudi pripevnené "strieborné kanistre". Následne ho postrelili policajti. Podľa svedkov bolo počuť viacero výstrelov.

Vesta bola falošná

​Muž podozrivý z nedeľňajšieho útoku vo štvrti Streatham v južnom Londýne mal na sebe falošnú samovražednú vestu, oznámila londýnska Metropolitná polícia.

Viac o téme: ObeteStreľbaTerorizmusPolícia Londýn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu