Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Slovák žijúci v Taliansku: FOTO Keď zistíte, čo sa skrýva za jeho ranami, neubránite sa slzám

Slovák v Taliansku Zobraziť galériu (2)
Slovák v Taliansku (Zdroj: FB/Nekŕmte nás odpadom)

RÍM – V Taliansku od vypuknutia nákazy zaznamenali vyše 1800 obetí na životoch a takmer 25.000 infikovaných. V krajine sa nachádza aj náš krajan. Slovák poslal fotku a pozdrav po tom, ako na jednotke intenzívnej starostlivosti strávil dlhé hodiny.

Vaše tipy

Taliansko v nedeľu informovalo, že za uplynulých 24 hodín zomrel na následky ochorenia COVID-19 rekordne vysoký počet ľudí, vyhaslo 368 životov. Celkovo tak v krajine od vypuknutia nákazy zaznamenali 1809 obetí. Je to najviac smrteľných prípadov v súvislosti s touto nákazou mimo územia Číny. V Taliansku sa dosiaľ koronavírusom nakazilo 24.747 ľudí.

Čítajte aj: KORONAVÍRUS Ste arogantní, sebeckí a neohľaduplní! Predavačke v drogérii došla trpezlivosť, drsný odkaz Slovákom

Ohnisko nákazy sa tak presunulo z Číny do Európy. Situáciu v Taliansku na vlastnej koži zažíva aj Slovák, ktorý nám poslal pozdrav. „Nemilujem selfie. Včera som však odfotil túto fotku,“ napísal v úvode. „Po trinástich hodinách na JIS-ke, po odstránení všetkých ochranných pomôcok, som si spravil selfie.“

Na snímke Slovák žijúci v Taliansku, ktoré je považované za ohnisko nákazy v Európe.
Zobraziť galériu (2)
Na snímke Slovák žijúci v Taliansku, ktoré je považované za ohnisko nákazy v Európe.  (Zdroj: FB/Nekŕmte nás odpadom)

Mužovu tvár pokrývajú rany a stopy ochranných pomôckach. „Nie som a necítim sa ako hrdina. Som normálny človek, ktorý miluje svoju prácu a ktorý je teraz viac ako kedykoľvek predtým hrdý na to, čo robím, že dávam celého seba na popredné línie spolu s ďalšími úžasnými ľuďmi (lekári, sestričky, oss, technici),“ uviedol Slovák, ktorý pevne verí, že tieto ťažké časy raz pominú.

„Preto ma nezaujíma veľa hodín v práci, náznaky, bolesti chrbta, únava a oveľa viac. Toto všetko prejde. Prejde to aj vďaka vám a vašej tvrdej práci a obete. Prejde to, ak budeme jednotní v jednom nesmiernom spoločnom úsilí. Nevzdávaj sa. Nikdy,“ povzbudil ľudí. Mužov odkaz zverejnila v pondelok facebooková stránka Nekŕmte  nás odpadom.

Viac o téme: TalianskoSlovákCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu