Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Strašné, čo videl Adam v lese: VIDEO zo súboja vám navodí zimomriavky, ochranári našli krv

Súboj medveďa s diviakom.
Súboj medveďa s diviakom. (Zdroj: FB/Adam, FB/Milan,)

STARÉ HAMRY - Česi Adam a Milan natočili dramatické zábery z Moravsko-sliezskych Beskýd, ktoré dokumentujú súboj medzi medveďom a diviakom. Podľa názoru odborníka však nešlo len o nevinné laškovanie, ale o krvavý boj, v ktorom mala šelma značne navrch.

Vaše tipy

Amatérske videá poriadne zblízka zachytávajú súboj medveďa s diviakom. Jedno z nich vyhotovil Adam v obci zvanej Staré Hamry v Beskydách. Na dychberúcich záberoch zápasí šelma s divou ošípanou, pričom má medveď značnú prevahu. „Dnešná (28. februára, pozn. red.) romantická prechádzka,“ okomentoval svoje video Adam, ktoré dovedna videlo už viac ako 2,5-tisíca ľudí.   

Autor ďalšieho videa, zdá sa, zachytil jeho pokračovanie. Vyzerá to na ňom síce tak, že medveď a diviak sa spolu len hrajú, no podľa riaditeľa CHKO Beskydy to v skutočnosti pre kanca nedopadlo šťastne. „Pravdepodobne išlo o začiatok lovu. Medveď to nerobí len tak pre zábavu. A keď sme šli po stopách, našli sme krv,“ citoval denikn.cz riaditeľa CHKO Beskydy Františka Jaskulu.

Bezprostredne ale nie je známe, ako súboj dopadol a či je na nich zachytená rovnaká dvojica. „Medveď na človeka zaútočí, len ak sa cíti v úzkych,“ doplnil Jaskula.

Viac o téme: MedveďDiviakSúboj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu