Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Parkovanie na chrapúňa v Petržalke: To, čo si dovolil Rakúšan, je vrchol

Rakúšan si privlastnil polku parkoviska Zobraziť galériu (3)
Rakúšan si privlastnil polku parkoviska (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Keď vodičom nie je cudzia arogancia, vyzerá to presne tak, ako na tejto fotografii. Istý Rakúšan si prišiel nakúpiť na Slovensko, pričom svojho štvorkolesového tátoša zaparkoval tak, akoby mu patrilo celé parkovisko. Nepomohli ani upozornenia od okoloidúcich.

Vaše tipy

Len pred pár dňami sme vás informovali o Britovi, ktorý zaparkoval tak sebecky, že svojím manévrom zabral až štyri parkovacie miesta. Zdôvodnil to tak, že vodiči parkujúci blízko neho častokrát spôsobili na jeho aute škody. No ani to určite nie je dôvod na takéto bezohľadné konanie. 

Nedeje sa to však len v Británii. Náš čitateľ nás upozornil na to, že sa stal svedkom rovnakého aktu arogancie, a to v Petržalke na parkovisku pri jednom z nákupných centier. Istý manželský pár tam na svojom opli s rakúskou ŠPZ-tkou zaparkoval tiež cez štyri parkovacie miesta. 

FOTO Parkovanie na chrapúňa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

"Urobili to priamo pred ľuďmi, napriek tomu, že ich slušne upozornili na to, že sa tak nemá parkovať. Neviem si predstaviť, že by sa takto správal vo Viedni. A už vôbec by takéto niečo rakúski policajti netolerovali Slovákom," napísal Boris. 

FOTO Parkovanie na chrapúňa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto citatela)

FOTO Parkovanie na chrapúňa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Zaujímalo nás, čo si o tom myslí slovenská polícia. Tá pre Topky potvrdila, že dotyčný vodič sa dopustil priestupku. "Porušil ustanovenie § 23 ods. 2 zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke, podľa ktorého je vodič pri zastavení a státí povinný prednostne použiť parkovisko tak, aby neobmedzoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Pri zastavení a státí vodič je povinný čo najlepšie využiť parkovacie miesto a nesmie znemožniť ostatným vodičom vyjdenie z parkovacieho miesta. Rovnako nesmie zastaviť a stáť na mieste, kde by znemožnil vjazd a výjazd vozidiel. Ak sú na parkovisku vyznačené parkovacie miesta, vodič smie stáť len na nich," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková s tým, že vodičovi mohla byť udelená pokuta až do výšky sto eur. 

Viac o téme: BratislavaParkovaniePetržalka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu