Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Žena s cieľom prezidentského kresla bez podpory politikov: Profil Bohumily Tauchmannovej

Bohumila Tauchmannová, rod. Záborská Zobraziť galériu (2)
Bohumila Tauchmannová, rod. Záborská (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - O kreslo prezidentky chce zabojovať aj občianska aktivistka a podnikateľka Bohumila Tauchmannová. Toto je jej profil.

Bohumila Tauchmannová, rodená Záborská, sa narodila 19. septembra 1958 v Martine. Študentské roky prežila najskôr na Gymnáziu V. Paulínyho Tótha v Martine a potom na Vysokej škole ekonomickej v Bratislave. V oblasti podnikania sa venuje riadeniu a organizácii odborných, vzdelávacích podujatí. Poskytuje aj komplexné marketingové služby.

Bohumila Tauchmannová-Záborská
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)


Občianska kandidátka na prezidentku: Tauchmannová-Záborská sa uchádza bez podpory politikov


Vytvorila a koordinovala národné vzdelávacie projekty Kvalita z našich regiónov, Pýtajme si slovenské, Na veku záleží, Odpad je surovina a iné. Z rodinného hľadiska je Bohumila Tauchmannová vydatá za manžela Miroslava. Má deti Kristínu a Miroslava.

Prezidentská kampaň

1. marca 2018 Tauchmannová oznámila svoju kandidatúru s plnou ambíciou vyzbierať dostatočný počet podpisov. 19. marca toho istého roku oznámila, že potrebný počet podpisov už získala a prešla si aj slovenskými mestami. "Za ten rok, od minulého 19. septembra (2017 pozn.), som prešla 142 miest. Oslovila som okolo 70.000 okoloidúcich, z toho mi dalo podpis okolo 12.000. Ďalších viac ako 3000 podpisov mi poslali priatelia a ľudia, ktorí maj majú radi," priblížila Tauchmannová-Záborská. V teréne strávila okolo 7000 hodín.


Kandidátka na prezidentku Tauchmannová-Záborská vyzbierala dostatok podpisov na kandidatúru


"Môžem povedať, že som spoznala Slovensko, spoznala som ľudí. Mám celkom dobrú predstavu o tom, čo si národ myslí a ako to chce riešiť," poznamenala Tauchmannová. 

Viac o téme: Prezidentské voľbyBohumila Tauchmannová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu