Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dráma počas prezidentských volieb na východe: FOTO Ukradli a rozbili urnu, voľby sa predĺžia

Incident v obci na Zobraziť galériu (3)
Incident v obci na (Zdroj: Facebook/Zomri)

MEDZANY - V obci Medzany v okrese Prešov bola hodinu a 16 minút zatvorená okrsková volebná miestnosť. Došlo tam k incidentu s volebnou urnou. Volebná miestnosť je už podľa Silvie Keratovej z tlačového odboru ministerstva vnútra otvorená.

"Prišiel volič, vzal urnu, vybehol von. Hodil ju o zem, a keďže je z papiera, tak sa rozletela. Urna je rozbitá a lístky sú porozhadzované. Momentálne čakáme na vyšetrovateľov," uviedol starosta obce Medzany Jozef Kipikaša. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jany Ligdayovej policajná hliadka išla situáciu preveriť priamo na miesto. Keratová dodala, že hlasovanie v obci sa predlžuje do 23.16 h.

Dráma počas prezidentských volieb
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Zomri)

Moratórium sa predlžuje do 23.16 h 

Volebné moratórium sa skončí až o 23.16 h. Dôvodom je predĺženie hlasovania v dvoch volebných okrskoch, konkrétne vo volebnom okrsku v Malackách a v Medzanoch (okres Prešov). Informovala o tom riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na ministerstve vnútra Eva Chmelová.

Podľa Chmelovej je dôvodom zmeny situácie aj fakt, že v obci Medzany ide o dlhší čas prerušenia volieb, a teda aj volebná miestnosť sa zatvorí až o hodinu a 16 minút neskôr, ako bolo plánované. Chmelová tiež potvrdila, že predbežné neoficiálne výsledky bude možné zverejňovať neskôr, po 23.16 h.

Stanovisko hnutia OĽaNO

Hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) odsudzuje čin poslanca obecného zastupiteľstva obce Medzany Antona Vaňa, ktorý hrubým spôsobom narušil priebeh volieb prezidenta SR. Takéto správanie nie je hodné poslanca obecného zastupiteľstva, preto ho vyzývame, aby sa bezodkladne vzdal poslaneckého mandátu.​

Viac o téme: UrnaPrezidentské voľby 2019Medzany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu