Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tesný boj o Staré Mesto: ROZHOVOR so starostom Števčíkom, skritizoval mestských poslancov

Radoslav Števčík Zobraziť galériu (2)
Radoslav Števčík (Zdroj: staremesto.sk)

BRATISLAVA - Komunálne voľby sa blížia, už o týždeň si ľudia budú môcť zvoliť nových poslancov, primátorov a starostov, alebo ostať verní tým starým. Boj o miesto starostu bratislavského Starého Mesta je tesný.

Oslovili sme súčasného starostu Radoslava Števčíka, čo by v Starom Meste zmenil a čo je podľa neho v mestskej časti zlé.

Ako by ste zhodnotili svoje pôsobenie na poste starostu Starého mesta za necelých päť rokov v úrade?

Tri obnovené parky - veľké verejné priestranstvá, zrekonštruovaný Pistoriho palác – najväčšia investícia do kultúry v dejinách staromestskej samosprávy, komplexná obnova komunikácií v Starom Meste.

Čo považujete za najväčší problém, ktorý sa za vášho pôsobenia nepodarilo vyriešiť?

Pre neschopnosť mestského zastupiteľstva sa nepodarilo schváliť jednotnú parkovaciu politiku, netýka sa to len Starého Mesta.

Tesný boj o Staré
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: staremesto.sk)

V posledných mesiacoch sa Staré Mesto stalo miestom, kde sa odohrali viaceré kriminálne činy. Ako starosta na to veľky dosah zrejme nemáte. Ako však vnímate túto situáciu ako obyvateľ Starého Mesta?

Ako starostovi mi na bezpečnosti záleží na prvom mieste, preto som rokoval nielen s mestskou, ale aj štátnou políciou, aby zvýšila kapacitu policajtov v uliciach Starého Mesta.

Staré Mesto patrí k ekonomicky najlepším miestan na Slovensku. Je vôbec potrebné podporovať sociálne balíčky (príspevky pre deti, seniorov a pod.)?

Určite ano, aj v Starom Meste sú ľudia, rodiny, ktorí potrebujú pomoc. Vďaka hospodáreniu v Starom Meste sme schopní systémovo pomáhať takýmto občanom.

Ak by ste opäť vyhrali v komunálnych voľbách, čo by bolo vašimi prioritami?

Pokračovať v obnove ciest a chodníkov, revitalizovať ďalšie verejné priestory – Jakubovo námestie napr., zintenzívniť obnovu zelene tak, aby zohľadňovala klimatické zmeny a ešte intenzívnejšie komunikovať s obyvateľmi mestskej časti.

Viac o téme: Komunálne voľbyBratislavaStaré MestoRadoslav Števčík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu