Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Primátor Levíc po 16 rokoch pôsobenia nekandiduje, v Zlatých Moravciach sú štyria kandidáti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NITRA – V Leviciach sa bude v komunálnych voľbách uchádzať o post primátora šesť kandidátov. Súčasný primátor Štefan Mišák, ktorý stojí na čele mesta už 16 rokov, medzi nimi nie je. Nekandiduje ani za poslanca.

„Myslím si, že štyri volebné obdobia stačili, treba dať priestor niekomu s novými nápadmi, novou energiou. Už mám aj svoj vek, o dva dni budem mať 65 rokov. Na nejaký čas sa chcem ešte vrátiť k svojej pôvodnej profesii – strojárstvu,“ povedal Mišák.

O hlasy voličov sa budú uchádzať riaditeľ správy súdu Levice Alexander Bačík (Smer-SD, Most-Híd), učiteľ Roman Karaffa (nezávislý), právnik Rastislav Kasan (Spolu – občianska demokracia), zástupca primátora Ján Krtík (nezávislý), žurnalistka Petra Števková (nezávislá) a technik Miloš Zaujec (Kresťanskodemokratické hnutie, Šanca).

Mestská volebná komisia zaregistrovala 62 kandidátov, ktorí majú záujem o poslanecký mandát. Voliči si z nich vyberú 24 poslancov v dvoch volebných obvodoch. Komunálne voľby budú v sobotu 10. novembra.

V Zlatých Moravciach sa o post primátora uchádzajú štyria kandidáti

O post primátora Zlatých Moraviec sa budú v nadchádzajúcich komunálnych voľbách uchádzať štyria kandidáti. Sú nimi súčasný primátor Dušan Husár (Smer-SD, SNS), krajská poslankyňa Marta Balážová (nezávislá), špecialista pre odhaľovanie protispoločenskej činnosti Ivan Debnár (Sloboda a Solidarita, OĽaNO, KDH, OKS) a dôchodca Viliam Slávik (Strana tolerancie a spolunažívania). Zoznam kandidátov mesto zverejnilo na svojej internetovej stránke.

Mestská volebná komisia zaregistrovala 42 kandidátov za poslancov. Voliči si z nich zvolia 17 poslancov v štyroch volebných obvodoch. Zlaté Moravce majú 12 202 obyvateľov. Komunálne voľby budú v sobotu 10. novembra.

Viac o téme: Komunálne voľbyLeviceZlaté Moravce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu