Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Veľký ZOZNAM kandidátov na poslancov a primátorov krajských miest

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Slováci si v komunálnych voľbách 10. novembra zvolia novych primátorov, starostov a poslancov do mestských a miestnych zastupiteľstiev. Približne 4,45 milióna obyvateľov Slovenska si tak môže vybrať na najbližšie štyri roky predstaviteľov 2 926 obcí a miest.

O posty vo vedení miest a obcí Slovenska má záujem približne 62-tisíc kandidátov. Ako vyplýva z údajov Štatistického úradu SR, o 2 926 kresiel starostu či primátora v mestách, obciach alebo mestských častiach sa uchádza 7 131 kandidátov.

Do zastupiteľstiev miest, obcí a mestských častí volíme v sobotu 20 789 poslancov, ktorých si voliči vyberú z odhadovaného počtu 55-tisíc kandidátov. Už vopred je jasné, že voľby pre nezáujem kandidátov v niektorých obciach nebudú vôbec, alebo tam nezvolia všetkých obecných predstaviteľov.

Z aktuálnych údajov vyplýva, že v piatich obciach voľby vôbec nebudú, v ďalších šiestich obciach nebudú voliť starostu a v 24 obciach vyberú obyvatelia menej poslancov obecného zastupiteľstva, ako by mali. 

Zoznam kandidátov na poslancov a primátorov v krajských mestách:

Banská Bystrica

Bratislava

Košice

Nitra

Prešov

Trenčín

Trnava

Žilina

Viac o téme: Komunálne voľby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu