Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Predseda parlamentu Andrej Danko odvolil: Svoj hlas odovzdal v Miloslavove

Andrej Danko odvolil v komunálnych voľbách Zobraziť galériu (4)
Andrej Danko odvolil v komunálnych voľbách (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA – Na dôležitosť zúčastniť sa hlasovania poukázal aj predseda Národnej rady SR Andrej Danko, ktorý svoje občianske právo využil v obci Miloslavov-Alžbetin dvor, okres Senec. Do volebnej miestnosti prišiel po 17:00. Poukázal hlavne na tých ľudí, ktorí v spoločnosti všetko kritizujú.

„Nemusia sa ľuďom páčiť politici, ktorí sú dnes v politike, ale je veľmi dôležité, aby nie každý len hundral, ale aby aj do politiky išiel, pretože slúžiť ľuďom a slúžiť verejnosti je oveľa ťažšie ,ako som si ja predstavoval na začiatku,“ vyhlásil Danko.

Približne 4,45 milióna obyvateľov Slovenska si dnes môže zvoliť na najbližšie štyri roky predstaviteľov 2 926 obcí a miest, a v prípade Bratislavy a Košíc aj ich mestských častí. Vo voľbách do orgánov samosprávy obcí sa hlasuje od 07:00 do 22:00 v 6 021 volebných miestnostiach. O posty vo vedení miest a obcí Slovenska má záujem približne 62-tisíc kandidátov. Ako vyplýva z údajov Štatistického úradu (ŠU) SR, o 2 926 kresiel starostu či primátora v mestách, obciach alebo mestských častiach sa uchádza 7 131 kandidátov.

FOTO Predseda parlamentu Andrej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

Ľudia v Bratislavskom samosprávnom kraji si dnes volia 89 starostov a primátorov a 942 poslancov. Primátora si okrem hlavného mesta Bratislavy volia aj v okresných mestách Malacky, Senec a Pezinok, ako aj v mestách Modra, Stupava a Svätý Jur. Okrem primátorov miest a starostov obcí si voliči vyberajú svojich zástupcov aj do mestských a miestnych zastupiteľstiev.

Viac o téme: Komunálne voľbyAndrej DankoMiloslavov-Alžbetin dvor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu