Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Komunálne voľby ovplyvňujú nové riziká, tvrdí Budaj

Ján Budaj
Ján Budaj (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Blížiace sa komunálne voľby, ktoré sa uskutočnia už najbližšiu sobotu 10. novembra tohto roka, ovplyvňujú nové bezpečnostné riziká. Uviedol to dnes na tlačovom brífingu opozičný poslanec Národnej rady SR Ján Budaj (OĽaNO), ktorý zároveň vyzval občanov, aby akékoľvek podozrenia v deň konania volieb nahlásili príslušným úradom a domáhali sa svojich práv.

Podľa Budaja je už na viacerých miestach rozhodnuté dopredu, pretože v niektorých obciach je iba jeden kandidát, či nedostatok kandidátov na mestských poslancov. Doplnil tiež, že prakticky stačí jeden jediný hlas a je o všetkom rozhodnuté.

"Komunálne voľby prinášajú so sebou viaceré riziká. Či už je to nejasné financovanie jednotlivých kandidátov tretími stranami, ktoré je prakticky nepreukázateľné. Preto vyzývam všetkých občanov, aby sa zaujímali o veci verejné a každé možné porušenie zákona nahlásili na príslušných úradoch," povedal Budaj. Podľa jeho slov môže rozhodnúť aj nízka volebná účasť v jednotlivých mestách, či internetové kampane tretích strán, ktoré nie sú skontrolovateľné. "Prakticky sa nedá určiť, kto je podporovaný, akou čiastkou peňazí, pretože okrem oficiálnych noriem sú využívané aj iné spôsoby," doplnil.

Komunálne voľby sú naplánované na 10. novembra tohto roka.

Viac o téme: Komunálne voľbyHrozbyJán Budaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu