Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ďalší športovec v politike: Vo voľbách kandiduje aj bývalá hviezda NHL

Žigmund Pálffy
Žigmund Pálffy (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

SKALICA - Do politiky smeruje ďalší športovec. Skaličania si v novembrových komunálnych voľbách budú môcť do mestského zastupiteľstva zvoliť aj bývalú jagavú hviezdu svetového hokeja, Žigmunda Pálffyho.

Bývalý hokejista a majster sveta je tak najznámejším menom na kandidátke do skalického mestského zastupiteľstva. Pálffy kandiduje s podporou SDKÚ – DS, OKS, KDH a Starostovia a nezávislí kandidáti.

„Ovplyvňovať dianie, či už v celoslovenskom alebo miestnom ponímaní sa dá len aktívne, nie z pozície občana petíciami a podobne. Preto som sa rozhodol kandidovať na poslanca mestského zastupiteľstva. Ak sa do zastupiteľstva dostanem, budem sa snažiť pomáhať rozvoju hokeja a športu v meste, ale budem aktívny aj v ďalších oblastiach. Určite nebudem len zdvíhať ruku, na to sa cítim dosť nezávislý,“ povedal k svojej kandidatúre Pálffy.

Pálffy sa tak pridal ku hokejovému kolegovi Jozefovi Stumpelovi a bývalému futbalovému reprezentantovi Ľubomírovi Moravčíkovi, ktorí taktiež kandidujú. Obaja do nitrianskeho mestského zastupiteľstva zhodne s podporou strán Smer a SNS.

Viac o téme: Komunálne voľbyŽigmund Pálffy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu