Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

O kreslo primátora Bratislavy má záujem aj advokát Jaroslav Brada

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR Pavel Neubauer, TASR Marko Erd, TASR Bohdan Kopčák )

BRATISLAVA – O post primátora Bratislavy chce v tohtoročných novembrových komunálnych voľbách zabojovať aj advokát Jaroslav Brada. O priazeň voličov sa bude uchádzať ako kandidát iniciatívy .TERAZ v spolupráci so Stranou moderného Slovenska.

Svoje doterajšie skúsenosti z verejného aj súkromného sektora chce využiť k postupnému rozviazaniu gordického uzla, ktorý Bratislavu dlhé roky sužuje. Jeho prioritou je doprava, pričom si za cieľ stanovil vybudovanie nosného dopravného systému, systému záchytných parkovísk a prepojenie existujúcich železničných staníc v hlavnom meste. "Spolieha sa na to, že v budúcnosti dokáže presadiť túto myšlienku aj na celoštátnej úrovni," informuje iniciatíva v mene svojho kandidáta. Zmeniť chce tiež spôsob financovania Bratislavy a motivovať ľudí na prihlasovanie trvalých pobytov v hlavnom meste.

Na primátora Bratislavy v tohtoročných komunálnych voľbách bude opätovne kandidovať súčasný šéf samosprávy hlavného mesta Ivo Nesrovnal. Jeho vyzývateľmi budú architekt a hudobník Matúš Vallo, ktorý má podporu mimoparlamentných Spolu – občianska demokracia a Progresívne Slovensko, taktiež starosta bratislavských Vajnôr Ján Mrva, ktorý má podporu opozičných strán OĽaNO, SaS a Sme rodina, i kandidátka KDH Caroline Líšková.

Kandidatúru na primátora hlavného mesta ohlásil aj bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, ktorý kandiduje ako nezávislý. Primátorom Bratislavy chce byť aj predseda mimoparlamentnej strany NAJ Viktor Béreš i spevák a podnikateľ Martin Jakubec, ktorý kandiduje ako občiansky kandidát. Kandidovať ako nezávislý chce aj autor a organizátor Korunovačných slávností v Bratislave Miroslav Vetrík.

Viac o téme: VoľbyPrimátor BratislavaJaroslav Brada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu