Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Veľká výzva SaS Bugárovi v kauze únosu: FOTO Toto je vaša posledná šanca

Ľubomír Galko a Jozef Rajtár Zobraziť galériu (3)
Ľubomír Galko a Jozef Rajtár (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Liberáli vyzývajú predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára, aby nevstúpil do svojej prezidentskej kampane s ďalším podvodom na občanoch Slovenska a vyviedol stranu z "katastrofálnej koalície". Vyhlásil to Ľubomír Galko.

Podľa Galka by to bol najlepší signál pre svedkov, aby sa nebáli hovoriť pravdu, ale aj pre vyšetrovateľov, aby sa nebáli pravdu zistiť. Tímlíder najsilnejšej opozičnej strany pre vnútornú a vonkajšiu bezpečnosť pripomenul, že politickým základom vrážd Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej boli pomery v štáte – korupcia, chamtivosť, nečinnosť orgánov činných v trestnom konaní a z nej vyplývajúce bezprávie.

Horšou možnosťou je, že Slovensko o únose vedelo

„Rovnaké príčiny stoja aj za únosom vietnamského podnikateľa Trinh Xuan Thanha. Tou lepšou možnosťou je, že bol unesený bez vedomia štátnych orgánov a predstaviteľov Slovenskej republiky, ktorí prehliadli, k akému kriminálnemu účelu slúži podivuhodná návšteva vietnamskej delegácie. Tou horšou, ktorá má na povesť Slovenska katastrofálne následky, je vedomá spolupráca na únose,“ poznamenal Galko, podľa ktorého z reakcií Roberta Kaliňáka, Roberta Fica či ministerky vnútra Denisy Sakovej to vyzerá na ten horší variant.

Ľubomír Galko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

Podľa SaS by bolo najlepšie pre vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ako aj únosu vietnamského podnikateľa koniec vlády v tandeme Smer-SD a SNS. „Chceme tiež dodať odvahu svedkom, ktorí už prehovorili pred novinármi, aby mali na pamäti, že svedčia v prípade štátneho terorizmu, a teda majú výsadné postavenie z hľadiska medzinárodného práva. Sami by sa mali dožadovať vypočutia nemeckými orgánmi,“ uviedol Galko.

Tandem Smer, SNS a Most musí skončiť

SaS je presvedčená, že premiér Peter Pellegrini by mal odvolať z postu ministerky vnútra Denisu Sakovú. „Ministerka vnútra bez akéhokoľvek vyšetrovania a preverovania označila závažné medializované informácie za úplný nezmysel, ktorý obsahuje samé klamstvá. Hovorí o sci-fi. Bez toho, aby si počkala na závery vyšetrovania. Denisa Saková nemá našu dôveru, lebo sa sústavne snaží prostredníctvom svojho úradu zavádzať verejnosť,“ uviedol poslanec NR SR a tímlíder liberálov pre štíhly štát Jozef Rajtár.

Jozef Rajtár
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Podľa Rajtára najnovší prípad iba potvrdzuje, aké katastrofálne následky na Slovensko má 10 rokov vládnutia Smeru-SD. „Preto by najlepším riešením pre túto krajinu boli predčasné voľby. Slovensko v roku 2018 je totiž úplné iné, ako bolo Slovensko v roku 2016, keď sa konali predchádzajúce parlamentné voľby. Predčasné voľby by boli najlepším detektorom lži, ktorý ukáže, ako chcú mať ľudia na Slovensku spravovanú svoju krajinu – či mafiánskym štýlom ako doteraz alebo či chcú slušnú a prosperujúcu krajinu,“ dodal Rajtár.

Viac o téme: únosSaSĽubomír GalkoBéla BugárMost-HídTrinh Xuan Thanh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu