Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ajka, Aya Allia, Alena... Zsuzsová je obvinená z dvoch vrážd: S vplyvnými ľuďmi sa maznala roky

Alena Zsuzsová, keď ju viedli na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici a Alena na fotke, ktorú poslala Martinovi Glváčovi. Zobraziť galériu (8)
Alena Zsuzsová, keď ju viedli na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici a Alena na fotke, ktorú poslala Martinovi Glváčovi. (Zdroj: Reprofoto/HNonline, Reprofoto/TV Markíza)

BRATISLAVA - Vražda novinára či kandidáta na primátora, podivné kontakty s Marianom Kočnerom a pikantné správy s vplyvnými ľuďmi, ktoré viedla roky dozadu. Toto všetko sa objavuje v súvislosti s Alenou Zsuzsovou, ktorá je momentálne vo väzbe.

Bezprostredne po tom, ako v Komárne zadržali Alenu Zsuzsovú, objavili sa informácie, že má blízky vzťah s kontroverzným podnikateľom Marianom Kočnerom. Ten je obvinený v kauze falšovania miliónových zmeniek spolu s Pavlom Ruskom. Kočner je už polroka vo väzbe, ktorú mu Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici sprísnil a predĺžil. 

Mariana Koćnera priviezli s
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

Kočner je však spájaný aj s vraždou Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Jeden z obvinených, Zoltán Andruskó, ho mal označiť za objednávateľa. To, že ho v súvislosti s brutálnym činom vyšetrujú, potvrdil aj policajný prezident Milan Lučanský. V prípade však zatiaľ figuruje ako svedok. Zároveň má byť spojený aj cez dcéru Aleny. Podľa susedov sa v Komárne chválila tým, že Kočner je jej krstným otcom. 

Ajka, Aya Allia, Alena...
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Glob.sk, Topky)

Komu Alena písala?

Alena Zsuzsová však v žiadnom prípade nie je neškodná jemná žena. Podľa medializovaných informácií si mala písať s viacerými vplyvnými mužmi. Údajne na nich mala zbierať kompromitujúce materiály, práve na príkaz Kočnera. 

Ajka, Aya Allia, Alena...
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/Jakub Julény, Braňo Bibel, Topky)

Po jej zadržaní sa objavil prepis komunikácie Daniela Lipšica a Zsuzsovej. Lipšic však poprel, že by sa s ňou stretol alebo s ňou vôbec komunikoval. Tvrdí, že komunikácia prebehla v čase, keď sa mu niekto dostal do účtu na sociálnej sieti a snažil sa o jeho diskreditáciu. 

Daniel Lipšic
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Ku komunikácii a dokonca aj k tomu, že sa s Alenou stretol, sa priznal milovník žien a predseda strany Sme rodina, Boris Kollár. Hovoril, že jej dal aj nejaké peniaze. Ďalším, koho Zsuzsová kontaktovala a vymieňala si s ním pikantné správy a fotografie, je podpredseda parlamentu Martin Glváč. "Si božsky krásna, zaslúžiš si hýčkanie a opateru," napísal Glváč na Zsuzsovej selfie. 

Nad Zsuzsovou sa sťahujú mračná: Obvinili ju v ďalšom prípade vraždy

Podpredseda parlamentu najskôr komunikáciu zapieral, neskôr tvrdil, že ju koordinoval s bezpečnostnými zložkami a naposledy povedal, že s ňou vlastne nekomunikoval on, ale jeho tím. Z medializovaných informácií však vyplýva, že nekomunikovali len cez sociálne siete, ktoré má mať na starosti Glváčov tím, ale aj cez smsky a iné mobilné aplikácie. Alena ho mala uloženého ako "maznák" a pri výsluchu uviedla, že sa s ním trikrát stretla. Glváč poprel aj to.

Martin Glváč
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

Dve vraždy

Alena si podľa obvinení mala objednať vraždu novinára Jána Kuciaka a zaplatila za ňu 70-tisíc eur. Vyplýva to z Uznesenia Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici z doby, kedy sa rozhodovalo o väzbe pre štyroch obvinených. 

Vypátrali sme brata záhadnej Zsuzsovej: Róbert prehovoril o jej vzťahu s Kočnerom

Zsuzsová sa obrátila na svojho známeho Zoltána Andruskóa, ktorý mal zase osloviť Tomáša Szabóa a Miroslava Marčeka. Szabó mal byť strelec. Hlavným cieľom bol novinár Ján Kuciak. Podľa Uznesenia bola Zsuzsová poriadne nahnevaná, keď zistila, že zastrelili aj Kuciakovu snúbenicu Martinu. 

Polícia zadržala a obvinila
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR/Dušan Hein, SITA/Jakub Julény, Topky)

Zsuzsovej však pribudlo ďalšie obvinenie. V stredu NAKA zadržala niekoľko ďalších osôb. Akcia s nešťastným názvom súvisela s násilnou trestnou činnosťou. Už deň po nej však obvinili Alenu Zsuzsovú z vraždy Lászlóa Basternáka, kandidáta na post primátora Hurbanova v roku 2010. Spolu s ňou je obvinený aj Basternákov vtedajší protikandidát Roman Ostružík a jej šofér Vladimír Mosnár. Basternáka zavraždili strelou do hlavy priamo pred jeho domom, keď bol venčiť psa. 

Alena Zsuzsová
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/Jakub Julény)

Basternák zomrel v čase, keď v Hurbanove vrcholil predvolebný súboj o post primátora. Ostružík bol už vtedy podozrivý, pretože bol Basternákov najsilnejší súper. V prípade vtedy vypovedala ako svedkyňa aj Zsuzsová, ktorá Ostružíkovi robila kampaň spolu so Zoltánom Andruskóm.

Viac o téme: VraždaJán KuciakAlena Zsuzsová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu