Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vypátrali sme brata záhadnej Zsuzsovej: Róbert prehovoril o jej vzťahu s Kočnerom

Alenin brat Robert neverí, že by bola schopná objednať si vraždu. Zobraziť galériu (5)
Alenin brat Robert neverí, že by bola schopná objednať si vraždu. (Zdroj: archív, SITA)

BRATISLAVA - Kto je v skutočnosti záhadná Alena Zsuzsová, ktorá je momentálne vo väzbe a čelí obvineniu z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice? Okrem toho, že si mala vymieňať pikantné správy s podpredsedom parlamentu Martinom Glváčom a inými vplyvnými ľuďmi, sa o nej vie iba málo. Podarilo sa nám skontaktovať s jej bratom Róbertom, ktorý nám prezradil aj niečo viac o jej vzťahu s Marianom Kočnerom.

O Alene Zsuzsovej vychádza na svetlo sveta v posledných dňoch mnoho znepokojujúcich informácií. Mala pôsobiť ako volavka na rôznych vplyvných ľudí, písal si s ňou aj podpredseda parlamentu Martin Glváč, či predseda strany Sme rodina Boris Kollár. 

MIMORIADNE Zsuzsová bola v kontakte s námestníkom GP i podpredsedom Smeru Glváčom

Alena je v súčasnosti vo väzbe a je jednou zo štyroch obvinených z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Čiernovlasá Komárňanka mala mať veľmi blízky vzťah s Marianom Kočnerom. Ten je rovnako vo väzbe, obvinený z falšovania zmeniek. Vyšetrujú ho však aj pre vraždu Kuciaka a v prípade momentálne figuruje ako svedok. 

Štyria obvinení z vraźdy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.
Zobraziť galériu (5)
Štyria obvinení z vraźdy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.  (Zdroj: TASR/Dušan Hein, SITA/Jakub Julény, Topky)

Alenin brat

Aj napriek tomu, že Zsuzsová je momentálne jednou z najznámejších Sloveniek, veľa sa o nej nevie. Podarilo sa nám spojiť s jej bratom Róbertom, ktorý žije a pracuje v Českej republike. "Žijem tu už 25 rokov, ale situáciu na Slovensku sledujem. Vôbec neverím tomu, že by bola schopná niečoho takého," povedal pre Topky Róbert. 

Brat Aleny Zsuzsovej Róbert.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: archív)

Pýtali sme sa aj na jej vzťah s Marianom Kočnerom, ktorý sa zavraždenému novinárovi vyhrážal. "Spomínala, že preňho pracovala. Prekladala mu nejaké veci z taliančiny a on jej za to platil. Ale o  tom, že by mal byť krstným otcom jej dcéry, neviem nič," hovorí Róbert. Tvrdí, že so sestrou mali dobrý vzťah, no o tom, že by si mala vymieňať pikantné správy s vplyvnými ľuďmi a politikmi nevie nič. 

Štyria obvinení

Alenu Zsuzsovú zadržali koncom septembra v Komárne. Aj napriek tomu, že bola nezamestnaná, viedla luxusný život. Vozila sa na drahom aute a podľa susedov sa jej dcéra mala chváliť tým, že obvinený Marian Kočner je jej krstným otcom. Alena má dcéru so známym komárňanským podnikateľom Mariánom Markovičom, ktorého prezývajú Ampulka. 

Marian Kočner je obvinený v kauze falšovania zmeniek. Vyšetrovaný je aj v súvislosti s vraždou Jána Kuciaka.
Zobraziť galériu (5)
Marian Kočner je obvinený v kauze falšovania zmeniek. Vyšetrovaný je aj v súvislosti s vraždou Jána Kuciaka.  (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

Podľa doteraz známych informácií mala byť práve Alena tou, ktorá vraždu objednala a aj vyplatila peniaze. Zoltán Andruskó však za skutočného objednávateľa vraždy označil Mariana Kočnera. Zsuzsová si písala s rôznymi politikmi, medzi nimi aj s podpredsedom parlamentu Martinom Glváčom, s ktorým si vymieňala pikantné fotky. Glváč však tvrdí, že komunikácia bola koordinovaná a prebiehala cez tretie osoby. 

Viac o téme: Vražda Jána KuciakaAlena Zszuzsová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu