Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najvyšší súd očakáva sťažnosť obvinených: Mala by prísť v najbližších dňoch

Obvinení sa budú sťažovať na Najvyššom súde SR.
Obvinení sa budú sťažovať na Najvyššom súde SR. (Zdroj: TASR - Dušan Hein)

BRATISLAVA – Sťažnosť obvinených v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice bude v najbližších dňoch doručená na Najvyšší súd (NS) SR.

"Na odôvodnenie podaných sťažností proti uzneseniu sudcu pre prípravné konanie bola obhajcom poskytnutá lehota troch pracovných dní. Po uplynutí tejto lehoty bude spis predložený na rozhodnutie Najvyššiemu súdu SR," povedala v stredu hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku Katarína Kudjáková. Lehota uplynula v stredu.

"Predmetné sťažnosti NS SR k dnešnému dňu nenapadli," uviedla zase v pondelok (1.10) hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Ak budú predložené sťažnosti obvinených, tak NS SR musí na svojom neverejnom zasadnutí rozhodnúť do piatich pracovných dní. Podľa neoficiálnych informácií je spisový materiál vo veci obvinených značne rozsiahly.

Sudca pre prípravné konanie ŠTS pracovisko Banská Bystrica poslal všetkých štyroch obvinených v prípade vraždy novinára a jeho snúbenice do väzby. Okrem Zoltána A. ostatní traja obvinení podali proti uzneseniu sťažnosť, o ktorej rozhodne v najbližších dňoch Najvyšší súd SR. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) sa vzdal práva na jej podanie. 

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Podľa prokurátora ÚŠP zavraždenie oboch mladých ľudí výstrelmi z pištole kalibru 9 mm, ku ktorému došlo 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači, má súvisieť s Kuciakovou prácou novinára.

Viac o téme: NovinárObvineníSťažnosťSúd NS SRJán Kuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu