Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Česká televízia uvádza na Art Film Feste filmy so slovenskými hercami

Zdeněk Svěrák, Zobraziť galériu (2)
Zdeněk Svěrák,

Tri filmy zo svojej produkcie ponúkne dnes Česká televízia na Art Film Feste. Všetky snímky spája významná účasť populárnych slovenských hercov. Sekcia Česká televízia uvádza sa nachádza v programe Art Film Festu po prvýkrát.

„Hovoriť o účasti slovenských hercov v českých televíznych filmoch a ďalších programoch, je ako hovoriť o dýchaní, teda o úplnej samozrejmosti,“ povedal šéfdramaturg vývoja ČT Jan Otčenášek. „Či už je to spoločná minulosť alebo jazyková blízkosť, tváre slovenských hercov, ich hlasy, ich oči – to je pre českých divákov prirodzená vec,“ dodal.

Festivalové plátno Kursalónu Kúpeľnej dvorany obsadia dnes filmy ČT na celý deň. Premietania sa začnú o 13. h filmom Zasiahnutí bleskom od režiséra Jaroslava Brabca. Hlavnú postavu v ňom stvárnila Kamila Magálová a Pavel Liška. Hrdinka príbehu žije sama a útechu hľadá na cintoríne pri hrobe svojho brata, ktorého pred mnohými rokmi na horách zasiahol blesk a zabil. A práve tu raz skormútenú ženu osloví neznámy mladík, ktorý bol podobne ako jej brat zasiahnutý bleskom. Aj vďaka podobnému osudu sa dostáva sa do mysle i srdca ženy.

O 15.30 h sa začne premietanie filmu Nepolepšiteľný, v ktorom si po boku Jaromíra Hanzlíka zahral Milan Kňažko. Príbeh sa vracia do obdobia okupácie Československa ruskými vojskami. Práve odvolaný primár má platný pas a vycestovaciu doložku do Veľkej Británie. Lenže na krku zložitý lekársky prípad dievčaťa, ktoré sa pokúsilo o samovraždu.

Posledný z trojice filmov ČT uvedie Art Film Fest od 19. h. V snímke Archív si zahrala hlavnú postavu Emília Vášáryová. Komorný príbeh staršieho manželského páru, ktorý sa stal obeťou jedného záznamu ŠtB, prináša boj o česť i pomstu.

 

Ako vníma Art Film Fest finalistka Miss Slovensko Michaela Wzošová?

__________________________________________________________________

Art Film Fest 2011 – 19. Medzinárodný filmový festival Trenčianske Teplice/Trenčín je realizovaný s finančnou podporou Audiovizuálneho fondu

Organizátori: ART FILM, n.o., FORZA, a.s. 

Spoluorganizátori: Mesto Trenčianske Teplice, Kúpele Trenčianske Teplice

Generálni reklamní partneri: Omnia Holding SE, AquaCity Poprad

Hlavní reklamní partneri: Tatra banka, Slovnaft, VUJE, OHL ŽS

Oficiálny prepravca: Lancia

Logistický partner: DHL

Študentské cinepassy zadarmo prináša: Prvá stavebná sporiteľňa

Reklamní partneri: TIPOS, Ernst & Young, AVI studio, Penzión Baske, Cinemax, Santovka

Oficiálni dodávatelia: Pilsner Urquell, HUBERT J.E., festivalový kúpeľný hotel Pax,

A Briliant, Philips, Esterle&Esterle, MF team, LampART, Lenovo, Stredná odborná škola polygrafická


Hlavní mediálni partneri: Slovenská televízia, televízia JOJ, Rádio FM, Pravda, zoznam.sk

Mediálni partneri:Central Europe Television, Kino CS, Muzika CS, Doku CS, Rádio Europa 2, Rádio Hit FM, .týždeň, Eurotelevízia, Pardon, OK!, Kinečko, Kam do mesta, Focus, Boomerang Media, SITA, moviemania.sk, BlueSky, Televízia Trenčianske Teplice, Film New Europe, euroAWK, Willmark

Partneri: Mesto Trenčín, Trenčiansky samosprávny kraj, Veľvyslanectvo Izraela na Slovensku, Európska komisia - zastúpenie na Slovensku, Veľvyslanectvo USA v Bratislave, Kancelária Švédskeho veľvyslanectva v Bratislave, Sodec Quebec, Slovenský filmový ústav, Cinecitta, Taliansky kultúrny inštitút v Bratislave, Omnia, RONA, Celtima SK, jazykovepobyty.sk, hotel Flóra, versity

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu