Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hanzlík zo Sanitky oslavuje!

Jaromír Hanzlík Zobraziť galériu (10)
Jaromír Hanzlík (Zdroj: SITA)

PRAHA - Jaromír Hanzlík je hviezdou českého filmu, desiatky rolí stvárnil aj v televízii. V množstve jeho nezabudnuteľných filmových postáv patrí k najznámejším napríklad strýko Pepin zo snímky Postřižiny. Hanzlík dosiahol veľké úspechy aj v Divadle na Vinohradoch, kde pôsobil takmer 30 rokov a ktoré už pred rokmi opustil. Herec, ktorý najväčšie úspechy zažil v 70. a 80. rokoch minulého storočia, oslávi 16. februára šesťdesiatpäť rokov.

Hanzlík sa do sŕdc divákov zapísal ako roztržitý sympaťák s chlapčenským úsmevom, exceloval aj vo vážnych charakterných postavách. Už ako osemnásťročný mal na svojom konte roly vo filmoch ako Kočiar do Viedne a Romanca pre krídlovku. Aj v Divadle na Vinohradoch, kam nastúpil v roku 1966, hral od samého začiatku veľké úlohy, na ktoré iní herci museli roky čakať - Hamleta, Chlestakova, Cyrana z Bergeraku, Raskoľnikova, Oidipa a ďalšie.

Vo filme sa Hanzlík neskôr preslávil v Menzelových adaptáciách Bohumila Hrabala - vedľa Postřižin napríklad ako tragikomický altruista pán Leli zo Slávností snežienok. Častou partnerkou na javisku, vo filme aj na televíznej obrazovke mu bola Daniela Kolářová, s ktorou vytvoril obľúbenú hereckú dvojicu (Slasti otca vlasti, Taká normálna rodinka, Noc na Karlštejne, Leto s kovbojom). V televízii si zahral v rade seriálov, napríklad Nemocnica na okraji mesta, Sanitka, Cirkus Humberto a v Poisťovni šťastia. Z posledných rokov je známy aj z televízneho cyklu Úsmevy, v ktorom spovedá svojich priateľov a kolegov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu