Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Art Film Fest odštartoval s Emirom Kusturicom a Jánosom Bánom v hlavných úlohách

Emir Kusturica Zobraziť galériu (5)
Emir Kusturica

Devätnásty ročník Art Film Festu v Trenčianskych Tepliciach a v Trenčíne sa začal. Filmový maratón odštartoval piatkovým slávnostným ceremoniálom, na ktorom zažiarili vtipkujúci maďarský herec János Bán, predstaviteľ povestného Otíka z kultového filmu Vesničko má středisková, a svetoznámy režisér Emir Kusturica, ktorý si prevzal cenu Zlatá kamera.

,,Když vidím, jak dlouho žije pan Otakar Vávra, tak musím doufat, že je to cena za první polovinu života,” povedal na galavečere po česky Kusturica, ktorý študoval na pražskej FAMU práve u profesora Vávru.

Viceprezident Art Film Festu Peter Hledík privítal Kusturicu s tvrdením, že je to preňho za devätnásť rokov trvania festivalu najvýznamnejší nositeľ ocenenia Zlatá kamera.

,,Budu vedle mnohých známých lidí,” povedal do telefónu český herec Zdeněk Svěrák, ktorý si na Art Film Feste preberie v nedeľu 19. júna tiež cenu Hercova misia. V piatok večer hral ešte v Prahe v divadle, na otvorenie festivalu preto mohol „prísť“ iba z dokrútky.

Do festivalových kín v Trenčianskych Tepliciach a Trenčíne prinesie Art Film Fest do konca festivalu 25. júna 194 snímok z 53 krajín sveta, z ktorých 110 bude dlhometrážnych, 3 stredometrážne a 81 krátkych.

________________________________________________________________________________________________________________
Art Film Fest 2011 – 19. Medzinárodný filmový festival Trenčianske Teplice/Trenčín je realizovaný s finančnou podporou Audiovizuálneho fondu

Organizátori: ART FILM, n.o., FORZA, a.s. 

Spoluorganizátori: Mesto Trenčianske Teplice, Kúpele Trenčianske Teplice

Generálni reklamní partneri: Omnia Holding SE, AquaCity Poprad

Hlavní reklamní partneri: Tatra banka, Slovnaft, VUJE, OHL ŽS

Oficiálny prepravca: Lancia

Logistický partner: DHL

Študentské cinepassy zadarmo prináša: Prvá stavebná sporiteľňa

Reklamní partneri: TIPOS, Ernst & Young, AVI studio, Penzión Baske, Cinemax, Santovka

Oficiálni dodávatelia: Pilsner Urquell, HUBERT J.E., festivalový kúpeľný hotel Pax,

A Briliant, Philips, Esterle&Esterle, MF team, LampART, Lenovo, Stredná odborná škola polygrafická


Hlavní mediálni partneri: Slovenská televízia, televízia JOJ, Rádio FM, Pravda, zoznam.sk

Mediálni partneri:Central Europe Television, Kino CS, Muzika CS, Doku CS, Rádio Europa 2, Rádio Hit FM, .týždeň, Eurotelevízia, Pardon, OK!, Kinečko, Kam do mesta, Focus, Boomerang Media, SITA, moviemania.sk, BlueSky, Televízia Trenčianske Teplice, Film New Europe, euroAWK, Willmark

Partneri: Mesto Trenčín, Trenčiansky samosprávny kraj, Veľvyslanectvo Izraela na Slovensku, Európska komisia - zastúpenie na Slovensku, Veľvyslanectvo USA v Bratislave, Kancelária Švédskeho veľvyslanectva v Bratislave, Sodec Quebec, Slovenský filmový ústav, Cinecitta, Taliansky kultúrny inštitút v Bratislave, Omnia, RONA, Celtima SK, jazykovepobyty.sk, hotel Flóra, versity

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu