Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Žiarlivosť a alkohol: Skvelý slovenský herec spáchal samovraždu

Ivan Mistrík Zobraziť galériu (4)
Ivan Mistrík (Zdroj: SFÚ)

BRATISLAVA - Vzal do rúk zbraň, hlaveň namieril proti sebe a stlačil spúšť! Dnes by skvelý herec Ivan Mistrík († 47) oslavoval 83. narodeniny. Čím viac ho ľudia obdivovali ako umelca, tým väčšie problémy mal v súkromí.

Ôsmy jún 1982 bol tým dňom, kedy sa hercovi Ivanovi Mistríkovi vymkli z rúk všetky problémy. Na ich riešenie zvolil najtragickejšiu možnosť: smrť. Zbraňou ukončil svoj život ani nie v päťdesiatke. Mal osobné starosti, ktoré už nezvládal riešiť. Východiskom pre neho už nebol ani alkohol, ktorý bol jeho verným spoločníkom.

Žiarlivosť a alkohol: Skvelý
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Mistríkov život sa začal rúcať, keď mu v roku 1977 zomrela prvá manželka Helena (36). S Enkou, ako ju familiárne volal, mal dvoch synov. Po jej smrti s nimi zostal sám. Už o dva roky nato sa však oženil so speváčkou Marikou Klesniakovou, ktorá bola od neho mladšia o sedemnásť rokov. Mali spolu syna Janka.

Zdá sa však, že práve tento vzťah bol jedným z hlavných dôvodov, prečo zvolil herec odchod z tohto sveta vlastnou rukou. Ich spolužitie bolo totiž poznačené Mistríkovou žiarlivosťou. Najmä počas jej dlhých turné, kedy chodila zarábať peniaze. Herec ju mal dokonca podľa jej slov aj biť. Navyše, všetky tieto problémy boli spojené aj s alkoholom. Ten namerali mŕtvemu umelcovi v krvi aj po tom, ako spáchal samovraždu.

Ľudia si ho však navždy zapamätajú skôr ako talentovaného herca. Nezabudnuteľné sú jeho filmy:

Šťastie príde v nedeľu (1968)
Medená veža (1970)
Orlie pierko (1971)
Tušenie (1982)
a mnohé ďalšie.

Ivan Mistrík a Jozef Adamovič na divadelných doskách
Zobraziť galériu (4)
Ivan Mistrík a Jozef Adamovič na divadelných doskách  (Zdroj: TASR)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu