Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smrť Maďara, ktorý hral Alfa: Zbierka na pohreb!

Mihály Zobraziť galériu (4)
Mihály "Michu" Mészáros (Zdroj: Profimedia)

LOS ANGELES - Keď sa nakrúcal seriál Alf, tvorcovia angažovali 84 centimetrov vysokého Maďara Mihályho Mészárosa. Keď v júni 2016 cirkusant a herec zomrel, na jeho pohreb sa skladali fanúšikovia.

Mihály "Michu" Mészáros sa narodil 29. septembra 1939. Niektoré stránky uvádzajú ako dátum jeho narodenia 1. október, nezhodujú sa ani zdroje z jeho rodného Maďarska. 

Ako naozaj maličký človek skončil Mihály najprv pri cirkuse, venoval sa žonglovaniu, akrobacii a pantomíme. Istý čas bol považovaný za najmenšieho muža na svete. 

Smrť Maďara, ktorý hral
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

V 70. rokoch sa o neho začali zaujímať Američania a keď sa mu podarilo uplatniť sa za veľkou mlákou, definitívne sa tam v 80. rokoch presťahoval. V druhej polovici 80. rokov vznikol seriál Alf a práve Michu sa skrýval do kostýmu mimozemšťana, keď tvorcovia potrebovali zábery celej postavy chlpatého stvorenia. Štúdio však nebolo spokojné s tým, že sa Mészáros touto svojou úlohou chváli aj verejne. Postupom času sa zaobišlo aj bez neho. 

Mihály sa objavil aj v ďalších televíznych a filmových projektoch, účinkoval tiež v reklame po boku Michaela Jacksona aj vo videoklipe skupiny Aerosmith. Naposledy nakrúcal horor Warlock - The Armageddon. 

Smrť Maďara, ktorý hral
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

V lete 2016 herca našiel jeho manažér v bezvedomí v kúpeľni. Mihályho previezli do nemocnice, kde nejaký čas strávil v kóme. Vyslovene si vraj neželal, aby ho odpájali od prístrojov. Manažér sa zveril portálu TMZ, že jeho zverenca trápili rôzne zdravotné problémy od porážky, ktorú utrpel v roku 2008.

Mihály Mészáros zomrel 13. júna 2016. Po jeho smrti bola vytvorená zbierka, ktorá mala pokryť náklady na pohreb. „Potrebujeme fanúšikov, aby pomohli s nákladmi na "oslavu jeho života". Keďže Michu niekoľko rokov nepracoval a nakopili sa nemocničné účty, nemáme už nič, aby sme ho mohli náležite vyprevadiť,” napísal tvorca zbierky. Fanúšikovia nakoniec poskytli viac prostriedkov, než hercovi blízki žiadali. 

Smrť Maďara, ktorý hral
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: GoFundMe)

Viac o téme: Mihály Mészáros
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu