Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Kedysi randil s Belohorcovou: „Na staré kolená“ svadba v kameňolome!

Jozef Vajda Zobraziť galériu (3)
Jozef Vajda (Zdroj: Tv Markíza)

BRATISLAVA - Herec Jozef Vajda je druhý raz ženatý. Svojej vyvolenej Júlii povedal áno v kameňolome. Predtým bol ženatý s Gabrielou, s ktorou má dcéru Leu. A ešte počas tohto manželstva randil so Zuzanou Belohorcovou, ktorá mala vtedy 22 rokov.

Jozef Vajda sa narodil 31. júla 1955. Otec lekár ho viedol k športu, no bol aj milovníkom umenia. Ako malé dieťa chcel byť Jozef pastierom koní a jazdiť na nich. „Na herectvo som sa prihlásil preto, lebo tam bola jazda na koni a toto bola jedna z najzásadnejších vecí, ktorá ma vyprovokovala ísť na tento odbor v rámci VŠMU,” prezradil kedysi pre Sme. 

Galéria: Jozef Vajda

Od roku 1977 pôsobil na Novej scéne, o tri roky neskôr prešiel do SND, kde účinkuje dodnes. 

Jozef Vajda je známy aj z televíznych obrazoviek, zahral si v mnohých inscenáciách. Účinkoval vo filmoch ako Anička Jurkovičová, Južná pošta, Tábor padlých žien, Cinka Panna, Cuky Luky Film, Sviňa, Šťastný nový rok 2. 

Zahral si vo viacerých seriáloch, napríklad Povstalecká história, Alžbetin dvor, Koniec veľkých prázdnin, Ordinácia v ružovej záhrade, Hoď svišťom, Horúca krv, Svet podľa Evelyn, ZOO, Za sklom, Pravá tvár, Ministri, Nový život, Najhorší týždeň môjho života, Hranica. 

Jozef Vajda
Zobraziť galériu (3)
Jozef Vajda  (Zdroj: Tv Joj)

Jozef Vajda má dcéru Leu. A netají sa tým, že počas manželstva s jej mamou Gabrielou nebol verný. „Stále som miloval Gabrielu, ale aj tak... Pošmykol som sa, a nie raz,” zveril sa čitateľom v knihe Moja cesta. 

Jeho bokovkou bola koncom 90. rokov aj Zuzana Belohorcová, práve oni dvaja spolu svedčili v roku 1999 na svadbe Maroša Kramára a Nataše Nikitinovej. Zuzana mala v čase ich romániku len krátko po dvadsiatke a sama sa vzťahom pochválila. „Urobila som chybu a zverejnila vzťah so ženatým mužom. S odstupom rokov vidím, že také niečo nerobí dobrotu,“ vyhlásila v médiách s po čase. 

Vajda sa napokon kvôli nej nerozviedol. Tento krok podnikol až na prelome rokov 2009 a 2010. Druhý raz vstúpil do manželstva v roku 2014 v deň svojich 59. narodenín. Spoločne s partnerkou Júliou si po 12 rokoch vzťahu povedali svoje „áno“ v bratislavskej časti Devín, kde spolu bývajú v rodinnom dome. Svadba sa konala netradične v neďalekom kameňolome a zúčastnil sa jej len úzky kruh najbližších.

Kedysi randil s Belohorcovou:
Zobraziť galériu (3)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu