Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Smutný názor známeho herca na Slovensko: Krajina plná nenávisti!

Juraj Ďurdiak Zobraziť galériu (3)
Juraj Ďurdiak (Zdroj: Tv Joj)

BRATISLAVA - Herec Juraj Ďurdiak svoje názory vyjadruje na rovinu. A po udalostiach, ktoré sa u nás udiali minulý rok, vyslovil krutú pravdu o Slovensku.

Juraj Ďurdiak sa narodil 27. apríla 1959. V rámci svojej kariéry kráčal v šľapajach svojej staršej sestry Judity, ktorá bola tiež herečkou. Bohužiaľ, zahynula ako 43-ročná. Juraj sa okrem herectva venoval aj opernému spevu. 

Galéria: Juraj Durdiak

Juraj Ďurdiak hral v mnohých filmoch, napríklad Princ a Večernice, Smrť šitá na mieru, Tiene v raji, Čarovné kresadlo, Román pro ženy, Únos. Zahral si v seriáloch ako Bakalári, Dynastie Nováků, Panelák, Pod povrchom, Búrlivé víno, Kolonáda, Hotel, Nový Život, Nemocnica. Účinkoval tiež v jojkárskej minisérii Iveta, kde stvárnil majiteľa bordelu. 

V roku 1995 účinkoval v klasickej operete Paganini. V roku 1997 bol autorom námetu a režisérom scénickej kompozície Nostra vita, ktorú uviedla v Moyzesovej sieni Slovenskej filharmónie Komorná opera Slovenského národného divadla (SND) v Bratislave.

V Divadle Nová scéna účinkoval v muzikáloch Klietka bláznov, Vlasy, Donaha!, v komédii Blbec na večeru a v ďalších tituloch.

Smutný názor známeho herca
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Nová scéna)

V rokoch 2003 až 2006 bol umeleckým šéfom Divadla Nová scéna a manažérom bratislavského Štúdia L+S. Neskôr bol generálnym riaditeľom Divadla Nová scéna. Pôsobí ako vyučujúci na bratislavskom konzervatóriu. 

Krátko po streľbe na Zámockej ulici, pri ktorej prišli o život dvaja homosexuálne orientovaní mladí muži, sa k tejto tragédii vyjadril pre týždenník Šarm. Herec šokujúco tvrdil, že ho to príliš nezaskočilo. „Až tak veľmi ma to neprekvapuje, pretože toto je krajina plná nenávisti. A značnou mierou k tomu prispievajú politici, ktorí ju rozsievajú a žne to obyčajný človek. Je strašné, že sa nehanbia za názory, ktoré patria do 18. storočia. Slovensko je krásna krajina, je fajn sa tu narodiť, možno aj zomrieť, ale čo s tým časom medzi tým? Žije sa tu ťažko, môže si hovoriť, kto chce, čo chce,” vyhlásil otvorene Ďurdiak. 

Smutný názor známeho herca
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tv Joj)

Viac o téme: Juraj Ďurdiak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu