Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Obaja sú herci: Divné scény slovenskej herečky s vlastným otcom!

Hana Gajdošová Letková Zobraziť galériu (3)
Hana Gajdošová Letková (Zdroj: Tv Joj)

BRATISLAVA - Ivan Letko je známym slovenským hercom, no v jeho šľapajach sa vybrala aj jeho dcéra Hana Gajdošová Letková. Divákom môže byť známa napríklad aj zo seriálu Panelák. Na divadelných doskách si však prešla aj naozaj divnou skúsenosťou s vlastným otcom.

Hana Gajdošová Letková sa narodila 25. apríla 1958. Jej otcom je známy slovenský herec Ivan Letko a mamou niekdajšia rozhlasová režisérka a herečka Silvia Stredňanská. Jej rodičia sa rozviedli po 31 rokoch. 

Galéria: Hana Gajdošová Letková

Na VŠMU študovala Hana divadelný smer práve v ročníku svojho otca. Mať známeho otca pre ňu nebolo ľahké, ako poznamenala v rozhovore pre diva.sk, bolo to skôr nepríjemné. Hlavne v začiatkoch – na vysokej škole bol otec mojím pedagógom herectva a v divadle umeleckým šéfom – som sa s týmto faktom ťažko vysporiadavala. To, že mi nikdy nič nedaroval a neprotežoval ma, vedeli len tí zainteresovaní. Ale taký je už údel detí úspešných rodičov,” vyjadrila sa. 

Už počas školy hrávala na Novej scéne, neskôr istý čas pôsobila aj v Slovenskom národnom divadle. Práve na divadelných doskách si aj prešla zvláštnou skúsenosťou. Raz som v jednom divadelnom predstavení musela otca zvádzať, a to nebolo bohviečo,” prezradila v minulosti herečka. 

Obaja sú herci: Divné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: RTVS)

Pred kamerami sa začala Hana Gajdošová Letková objavovať v druhej polovici 70. rokov. Hrala v snímkach ako Smoliari, Májový víkend, Magma, Príživník, Rodák, Barón, Macoška. 

Zahrala si v seriáloch Alžbetin dvor, Panelák, V mene zákona, Druhý dych, Hotel, Nový život, Dunaj, k vašim službám. 

Pred pár rokmi herečka zvádzala boj s rakovinou. 

Hana Gajdošová Letková so svojím otcom Ivanom Letkom
Zobraziť galériu (3)
Hana Gajdošová Letková so svojím otcom Ivanom Letkom

Viac o téme: Hana Gajdošová Letková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu