Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nevysvetlená smrť "televízneho lekára": Zastrelil ho kamarát!

Leoš Středa Zobraziť galériu (3)
Leoš Středa (Zdroj: Tv Prima)

PRAHA - Kedysi bol veľmi známym lekárom, ktorý v televíznom vysielaní radil ľuďom, ako schudnúť. Doktor Leoš Středa sa však svojich dnešných 59. narodenín nedožil. Koncom marca ho zastrelil jeho kamarát.

Leoš Středa sa narodil 5. júla 1963. Vyštudoval lekársku fakultu Karlovej Univerzity v Prahe. Začiatkom 90. rokov sa z neho stal aj podnikateľ, založil niekoľko estetických inštitútov a bol známy najmä v súvislosti s chudnutím – pod jeho vedením zhadzovali kilá aj mnohé známe tváre. 

Nevysvetlená smrť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tv Prima)

Neskôr sa začal venovať aj špeciálnej pedagogike a sociálnej práci. Niekoľko rokov viedol školu pre mentálne postihnutých žiakov. Bol tiež vysokoškolským pedagógom, prednášal napríklad aj psychológiu alebo biomedicínske inžinierstvo. 

V roku 2011 absolvoval Středa magisterské štúdium trestného práva, predtým študoval islamské právo šaría. Ako informoval na svojich stránkach, študoval aj odbor právo a ekonomika v oblasti bezpečnosti a ochrany obyvateľstva. 

K jeho smrti došlo 31. marca 2022 práve na pôde špeciálnej školy, kde pôsobil. Zastrelil ho jeho kamarát, režisér Boris Procházka. Potom útočník obrátil zbraň proti sebe. „Sme úplne zdrvení, nikto nechápe, čo sa tam stalo. Leoš bol výborný nekonfliktný človek, bol to filantrop. Je to veľké nešťastie,” citoval lekárovu známu denik.cz. Doteraz sa neobjavili žiadne správy ani náznaky toho, čo vlastne túto tragédiu spôsobilo a kvôli čomu obaja muži zomreli. 

Nevysvetlená smrť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tv Prima)

Viac o téme: Leoš Středa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu