Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Krásna česká herečka podľahla alkoholu: Šokujúce slová!

Jana Šulcová Zobraziť galériu (4)
Jana Šulcová (Zdroj: ČT)

PRAHA - Kedysi patrila medzi najväčšie krásky českého filmu... Dnes už má Jana Šulcová 75 rokov a samozrejme, zub času nešetril ani ju. Ale ktovie, ako by dnes vyzerala, keby sa jej nepodarilo zbaviť závislosti od alkoholu.

Jana Šulcová sa narodila 12. februára 1947. K herectvu ju to ťahalo už odmalička a po gymnáziu išla študovať na DAMU. Už počas štúdia získala skúsenosti ako z divadla, tak aj spred kamier, či už televíznych alebo filmových. 

S tebou mě baví svět: Nezabudnuteľná Jana Šulcová oslavuje

V televízii debutovala v rozprávke Kresadlo a postupne išla z roly do roly. Diváci ju poznajú zo snímok ako Mata Hari, Dlhá biela niť, Kráska a zviera, Panenka, S tebou mě baví svět, Súkromné životy, Fešák Hubert, Občiansky preukaz, Kobry a užovky. Objavila sa aj v seriáloch Bol raz jeden dom, My všichni školou povinní, Cirkus Humberto, Náhrdelník, Horákovci, Cukráreň, Trpaslík a iných. 

Krásna česká herečka podľahla
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ČT)

Šulcová bola vydatá za kolegu Oldřicha Víznera, s ktorým má dve dcéry. Lenže po takmer 20 rokoch manželstva sa zamiloval do inej. „Všetko klapalo. My sme boli 20 rokov s Oldom najšťastnejší ľudia na svete. Mali sme sa strašne radi a nemala som pocit, že by ten vzťah rokmi ochaboval,” vyznala sa herečka v programe 13. komnata. 

Túto zradu mužovi svojho života nevedela odpustiť. A upadla do depresie. „Vtedy zaklopal na dvere diabol, ktorý sa volá alkohol. Nemohla som spať, každých 20 minút som sa budila. V nedeľu o štvrtej ráno som šla nakupovať do samoobsluhy. Nemala som vôbec pojem o čase,” prezradila Šulcová. A pokračovala šokujúcimi slovami: „Zaplať pánboh mi nikto nedal heroín. Ja by som si ho vzala! A to by bola konečná.” Našťastie sa jej podarilo boj nad alkoholom vyhrať a neskôr sa uzmierila aj s exmanželom. 

Krásna česká herečka podľahla
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Bontonfilm)

Viac o téme: Jana Šulcová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu