Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Český herec bojuje s NEVYLIEČITEĽNOU chorobou: Prvé slová o ťažkom boji!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Herec Oldřich Vízner (76) podľa všetkého bojuje s Parkinsonovou chorobou, ktorá ho pomaly pripravujuje o motorické funkcie. Jeho zdravotný stav mu nedovoľuje, aby ďalej pracoval. Nadačný fond Jiřího Menzela mu preto poskytol finančnú pomoc. A herec prvýkrát prehovoril o svojom ťažkom boji!

Herec Oldřich Vízner bojuje s podlomeným zdravím od roku 2017. Už vtedy si české médiá začali všímať, že má problémy s chôdzou. O rok neskôr podstúpil operáciu kolena a na ďalší rok mu vymieňali bedrový kĺb. Po zotavení ešte chvíľu hral, no sily postupne ubúdali. Aktuálne už nenatáča ani nepôsobí v žiadnom divadle. 

Ako informuje Blesk.cz herec podľa všetkého bojuje s Parkinsonovou chorobou. Tá mu nespôsobuje len obrovské bolesti, ale ho pripravila aj o možnosť ďalej pracovať. V liečbe mu preto aktuálne pomáha Nadačný fond Jiřího Menzela, ktorý mu poskytol finančnú pomoc. A umelec prvýkrát prehovoril o svojom ťažkom živote, aby organizácii poďakoval. 

Český herec bojuje s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Česká televize / Marek Dienst)

„Herci neodchádzajú do dôchodku, herci hrajú, kým môžu. Som vďačný za podporu a možnosť nadštandardnej starostlivosti v dobe, kedy už zo zdravotných problémov nemôžem hrať,“ napísal herec vo vlastnoručne podpísanom poďakovaní, ktorý na sociálnej sieti Instagram zverejnil spomínaný nadačný fond.

„Práve s Jirkom sme toho spolu veľa odohrali. Dnes sa zdrajú až neuveriteľné takmer akrobatické výkony, pri ktorých sme sa spoliehali jeden na druhého a boli si oporou. A ani teraz na to nie som sám,“ dodal Vízner. Nadačný fond Jiřího Menzela založila vdova po oscarovom režisérovi na pomoc umelcom, ktorí venovali väčšinu svojho života prinášaniu radosti a inšpirácii ľuďom z Česka. „Nesmierne ma teší, že to umelcom môžeme aspoň trochu vracať späť,“ vyjadrila sa. 

Viac o téme: Oldřich Vízner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu