Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Česká tenistka má dieťa s hokejistom: „Ukradla“ ho známej speváčke!

Lucie Šafářová Zobraziť galériu (4)
Lucie Šafářová (Zdroj: TASR)

PRAHA - Minulý rok ukončila profesionálnu kariéru a stala sa matkou. Lucie Šafářová (32) má dcéru Leontýnku s hokejistom Tomášom Plekancom (37). Začiatky ich vzťahu ale neboli ľahké. Športovkyňa bola obvinená, že rozbila jeho rodinu so speváčkou Luciou Vondráčkovou (39).

Lucie Šafářová sa narodila 4. februára 1987. Kariéru odštartovala ako 14-ročná, o tri roky neskôr už vyhrala dva turnaje. Prvý titul získala v máji 2005, keď sa jej podarilo zvíťaziť nad Číňankou Li Na. 

Česká tenistka má dieťa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Počas kariéry medzi rokmi 2001 až 2019 vybojovala na Grand Slame 5 trofejí vo štvorhre. V dvojhre sa jej podarilo dostať na French Open 2015. Zo štvorhry má aj medailu z Letných olympijských hier 2016 v Riu de Janeiro, s Barborou Strýcovou získali bronz. 

V auguste 2017 bola 6 týždňov svetovou jednotkou vo štvorhre. S českým tímom bodovala päťkrát vo Fed Cupe. Kariéru ukončila v máji 2019. 

Vo štvorhre bodovala Lucia Šafářová po boku Američanky Bethanie Mattek-Sands
Zobraziť galériu (4)
Vo štvorhre bodovala Lucia Šafářová po boku Američanky Bethanie Mattek-Sands  (Zdroj: TASR)

Jej súkromie sa dostalo na pretras po tom, ako sa prevalil jej vzťah s hokejistom Tomášom Plekancom. Stalo sa to len krátko po tom, čo Pleky oznámil odlúčenie od speváčky Lucie Vondráčkovej, s ktorou má dvoch synov. 

Časť verejnosti bola proti Šafářovej a rozvodový boj medzi Plekancom a Vondráčkovou vyzeral byť poriadne krutý. Nakoniec ale bývalí partneri našli spoločnú reč a keď sa Tomášovi s novou partnerkou narodila dcérka Leontýnka, speváčka im zablahoželala aj verejne prostredníctvom Facebooku. 

Tomáš Plekanec a Lucie Šafářová sa stali rodičmi krátko pred Vianocami.
Zobraziť galériu (4)
Tomáš Plekanec a Lucie Šafářová sa stali rodičmi krátko pred Vianocami.  (Zdroj: Instagram LS)

Galéria: Tenistka Lucie Šafářová

Viac o téme: Lucie Šafářová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu