Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Záhadná smrť! Známy Slovák spáchal samovraždu: Zanechal tu tri deti

Dušan Pašek Zobraziť galériu (8)
Dušan Pašek

BRATISLAVA - Obrovská bolesť zachvátila rodinu a celú športovú obec 14. marca 1998. Bývalého hokejistu a vtedajšieho prezidenta SZĽH Dušana Pašeka totiž našli mŕtveho. Dnes by mal 58 rokov.

Dušan Pašek patril k talentovaným hokejistom. V roku 1982 bol draftovaný v zámorskej NHL, pôsobil ako útočník v tíme Minnesota North Star. Podľa stránky SZĽH v drese Česko-Slovenska odohral spolu 196 zápasov a dal 69 gólov. Na Majstrovstvách sveta v roku 1985 bol členom národného tímu, ktorý získal zlatú medailu. Česko-Slovensko reprezentoval na Zimných olympijských hrách v rokoch 1984 a 1988.

Dušan Pašek na snímke z roku 1989
Zobraziť galériu (8)
Dušan Pašek na snímke z roku 1989  (Zdroj: TASR)

S hokejom bol spätý celý svoj život. Po skončení aktívnej akriéry pôsobil ako manažér Slovana, neskôr sa stal prezidentom klubu a nakoniec zakotvil v Slovenskom zväze ľadového hokeja. Po manažérskej funkcii tam koncom roka 1997 zasadol na ten najvyšší post. No nepôsobil na ňom dlho. 

V marci 1998 ho totiž v jeho kancelárii našli mŕtveho. Pašek bol objavený s prestrelenou hlavou a okolo jeho smrti sa vynáralo mnoho otáznikov. Záhadné úmrtie nakoniec vyšetrovatelia označili za samovraždu. Jeho rodina sa proti tejto verzii ohradila, neverila jej alebo nechcela veriť. 

Záhadná smrť! Známy Slovák
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR)

V čase smrti bol Dušan ženatý s Ľubicou, ktorú môžu diváci Markízy poznať aj z Rodinných prípadov. Ich spoločný syn Dominik mal vtedy len rok a pol. Okrem toho tu Pašek zanechal aj deti z predchádzajúceho manželstva - Alexandru a Dušana.

Menovec slávneho otca mal v tom čase 13 rokov a tiež túžil byť hokejistom, čo sa mu aj splnilo. Popri športe však myslel aj na zadné vrátka a vyštudoval manažment – tento krok sa mu vyplatil, keď zo zdravotných dôvodov kariéru ukončil. Dnes ale pôsobí tiež ako ambasádor slovenskej asociácie hokejistov.  

Dušan Pašek mladší
Zobraziť galériu (8)
Dušan Pašek mladší  (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Dušan Pašek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu