Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Metropola Belgicka sa pripravuje na Vianoce: Námestie v Bruseli bude zdobiť slovenský stromček

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRUSEL/BRATISLAVA - Primátor Bruselu Yvan Mayeur v stredu (9.11.) na tlačovej konferencii zameranej na priebeh vianočných sviatkov v hlavnom meste Belgicka oznámil, že tohoročné "Zimné radosti" bude na námestí Grand Place zdobiť vianočný stromček zo Slovenska, na pripomenutie slovenského predsedníctva v Rade EÚ.

Informáciu dnes potvrdil slovenský veľvyslanec v Belgickom kráľovstve Stanislav Vallo, ktorý s touto iniciatívou oslovil bruselskú radnicu ešte začiatkom leta. Veľvyslanec na stredajšej tlačovej besede vystúpil so stručnou informáciou o vianočnom strome, ktorý tento rok daruje Bruselčanom a Bruselu práve Slovenská republika.

Vallo spresnil, že strom sa podarilo zabezpečiť vďaka aktívnej podpore zo strany Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Organizáciu prepravy nadrozmerného nákladu sponzorsky zabezpečila belgická spoločnosť LVD pôsobiaca v Tornali.

Vallo spresnil, že na Hlavné námestie do Bruselu by sa mal strom dostať 17. novembra medzi 05.00 a 06.00 h, kým v meste nie je intenzívna cestná premávka. Slávnostné rozsvietenie vianočného stromčeka je naplánované na 25. novembra. Zimné radosti, ako bruselská radnica už tradične nazýva vianočné sviatky spojené s výzdobou a vianočnými trhmi, potrvajú od 25. novembra do konca roka.

Viac o téme: Vianočný stromčekSlovenskoBrusel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu