Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Prešov má už vianočnú výzdobu: FOTO Dominantou bude vianočný stromček v novom šate

(Zdroj: Veronika Kmetóny Gazdová)

PREŠOV – Nezameniteľnú atmosféru blížiaceho sa adventu dotvára aj vianočná výzdoba, ktorá sa už v týchto dňoch inštaluje. Rozsvietenie bude súčasťou otvorenia Vianočných trhov. Dominantou výzdoby bude vianočný stromček, ktorý je od dnes osadený v centre mesta a Prešovčanom sa predstaví v „novom šate“.

Vianočná výzdoba sa v centre mesta Prešov rozsvieti otvorením Vianočných trhov, t.j. 25.11.2016. Vianočná výzdoba na sídliskách bude kompletne nainštalovaná do 6.12.2016, vrátane výzdoby deviatich stromčekov v jednotlivých častiach mesta.

 

Hlavná dominanta výzdoby - vianočný strom bude rozsvietený deťmi spoločne s Mikulášom a jeho dvomi pomocníkmi 6.12.2016. Tento rok bude zdobiť centrum mesta cca 15 m vysoký smrek pichľavý, tzv. strieborná jedlička, ktorá je darom od súkromnej osoby. Tento rok sa však rozsvieti v „novom šate“, zdobiť ho bude úplne nová LED dekorácia.

Aj v tomto prípade ide o ekologické a šetriace LED svietidlá. Po minuloročnej rozsiahlej obnove, použitím jednotnej teplej bielej a studenej bielej kombinácie LED diód pre celú výzdobu centra mesta, klesol príkon výzdoby o cca 30%, spotreba sa tak pohybovala na úrovni 22 000 kWh. Obnovením výzdoby hlavného vianočného stromu pred Konkatedrálou sa dosiahne ďalšie zníženie spotreby elektrickej energie a skrášlenie celej.

Výzdoba bude v prevádzke do 15.1.2017. 

Viac o téme: Vianočná výzdobaPrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu