Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bývalý šéf STV Slovensku predpovedá veľké zmeny: Ohlásil založenie vlastnej politickej strany

Richard Rybníček Zobraziť galériu (2)
Richard Rybníček (Zdroj: TASR)

TRENČÍN - Bývalý šéf Slovenskej televízie a primátor Trenčína je presvedčený, že našu krajinu čakajú predčasné voľby. Jeho odpoveďou na vývoj súčasnej politickej situácie je vietor zmeny. Rozhodol sa, že založí vlastnú politickú stranu.

Ako uviedol Rybníček v rozhovore pre časopis Týždeň, výsledok parlamentných volieb ľudí zmiatol a prestali politikom veriť. Slovensko sa podľa neho v tejto situácii nemá kam posunúť a potrebuje reálne riešenia.  „Pri súčasnom politickom systéme mi nezostáva nič iné, ako založiť si vlastnú stranu. I keď viem, že v ľuďoch to po všetkých skúsenostiach s novými stranami nevyvoláva pozitívnu reakciu. Pokúsim sa dať dokopy komunitu ľudí, ktorá sa rozhodne urobiť zásadnú zmenu a bude mať odvahu to pomenovať,“ avizoval Rybníček s tým, že nemá zmysel zakladať stranu bez výraznej voličskej podpory. Jeho ambíciou je získať 15 až 30 percent hlasov.

Krutá predpoveď analytika o TEJTO pravicovej vláde: Aký bude osud Slovenska?!

Rybníček ďalej spresnil, že ním založená politická strana by mala oslovovať nielen kresťanov, ale aj konzervatívcov. Jej vzorom by podľa jeho slov mala byť nemecká CDU-CSU. Primátor Trenčína ďalej avizoval, že na Slovensku je treba zmeniť aj volebný systém. „Kombinácia pomerného a väčšinového systému by dala voličom šancu voliť aj tak, ako v prezidentských či komunálnych voľbách, mohli by krúžkovať ľudí, ktorých chcú, a nie iba tých, ktorých mu strana ponúkne,“ vysvetlil Rybníček.

Bývalý šéf STV Slovensku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Richard RybníčekVoľby 2016
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu