Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Danko spory o vládnutí so Smerom nerieši: Sú to podľa neho hry, ktoré hrať nechce

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenská národná strana chce vo voľbách získať čo najväčší mandát od voličov a ten potom pretaviť do presadzovania svojho programu. Spory o tom, či má byť budúca vláda so Smerom-SD, alebo bez neho, SNS nepovažuje za dôležité.

"Ja tieto hry, že kto je s kým personálne, hrať nechcem. Môj cieľ je robiť národnú a vlasteneckú politiku. Zaujíma ma program SNS a ten budem presadzovať," povedal v predvolebnom rozhovore predseda SNS Andrej Danko.

SNS podľa neho nesúhlasí so Smerom-SD v prístupe k LGBTI menšinám, ale výhrady má aj k utečeneckej politike. „Čo sa Slovenska týka, súhlasím s tým, že odmietame povinné kvóty. Ale aká je prax? Odmietli sme povinné kvóty v tisíckach a už dnes tu máme dovezených Eritrejčanov. Čísla sa už pomaly blížia k pár stovkám. Hovorili sme o tisíckach v kvótach, že principiálne nie, a už sa potichu niektoré veci napĺňajú,“ tvrdí Danko.

Strana presadzuje posilnenie úlohy štátu, zákaz privatizácie strategických podnikov, zníženie dane z príjmu a na druhej strane zavedenie špeciálnych daní pre prirodzené monopoly. „V histórii Slovenska sme si už overili, že sme znížili daň z príjmu a výber bol nakoniec väčší. A potom sme zase išli o krok späť. Aj okolité štáty išli tou cestou, že znížili daň z príjmu a ekonomika sa naštartovala,“ povedal Danko v rozhovore.

Viac o téme: KvótySNSAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu