Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nemecký prezident Steinmeier varuje pred príliš jednoduchým riešením migrácie

Frank-Walter Steinmeier a Alexander van der Bellen
Frank-Walter Steinmeier a Alexander van der Bellen (Zdroj: AP Photo/Ronald Zak))

VIEDEŇ - Nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier dnes počas svojej prvej návštevy susedného Rakúska varoval pred jednoduchými vzorcami a národnými riešeniami otázky migrácie.

"Tí, ktorí ignorujú spoločnú Európu v hľadaní adekvátnych odpovedí, príliš zjednodušujú," uviedol Steinmeier po stretnutí so svojím rakúskym náprotivkom Alexandrom Van der Bellenom. Akékoľvek návrhy týkajúce sa hektickej migračnej trasy cez Stredozemné more by mali obsahovať konkrétne myšlienky, dodal Steinmeier, nepriamo narážajúc na rakúskeho ministra zahraničných vecí Sebastiana Kurza.

Konzervatívny Kurz totiž požadoval zatvorenie stredomorskej trasy bez vysvetlenia, ako by sa to realizovalo v praxi. Van der Bellen, komentujúc inú otázku migrácie, prízvukoval, že Rakúsko v súčasnosti nemá plán na zavedenie kontrol na talianskych hraniciach so zámerom zastaviť migrantov. Nedávne kroky Viedne boli iba "teoretickými opatreniami, ktoré mali krajinu pripraviť na extrémny prípad, ktorý však momentálne nehrozí", uviedol Van der Bellen.

Viac o téme: MigráciaFrank-Walter SteinmeierAlexander van der Bellen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu